Skip to main content
search
VijestiSvijet

Zuiderdam-Holland America Line, kreće prema Grenlandu, Islandu i Kanadi

AAA

Izvor fotografije: lenic / Shutterstock.com

Zuiderdam iz Holland America Line-a isplovljava iz Boston-a na 35-dnevno krstarenje sjevernom Evropom, Grenlandom i Kanadom. Ploveći kružnim putovanjem iz svoje matične luke u Massachusetts-u, brod bi trebao da krstari do 18 odredišta u devet zemalja i ostrva prije nego što se krajem avgusta vrati u Sjedinjene Države.

Plan putovanja započinje nizom posjeta lukama u Kanadi i New England-u, kao što su Bar Harbor i Corner Brooke.

Zuiderdam zatim plovi prema Grenlandu i Islandu, gdje bi trebao pristajati u četiri luke: Nanortalik, Paamiut, Isafjord i Akureyri.

Nastavljajući svoj put prema zapadnoj Evropi, brod sa 1.900 gostiju stiže na Shetland-ska ostrva posjetom Lerwick-u.

Zatim stiže u Holandiju, a uključuje i posjete lukama u Irskoj, Sjevernoj Irskoj i ostrvu Lewis-u prije početka povratka u Sjedinjene Države.

Na povratku u Sjevernu Ameriku, Zuiderdam posjećuje dodatne luke na Islandu, Grenlandu i Kanadi, uključujući manje uobičajena odredišta za krstarenja, kao što je St. Anthony i Djupivogur.

Nakon povratka u Boston, brod izgrađen 2002. trebao bi ponuditi niz kraćih krstarenja do Kanade i New England-a.

Sedmodnevni itinereri koji plove u jednom smjeru između Quebec City-ja i Boston-a uključuju posjete nekoliko popularnih odredišta, kao što su Halifax, Sydney i Charlottetown.

U septembru se Zuiderdam repozicionira na Florida-u kako bi započeo još jedno dugo interkontinentalno krstarenje: 73-dnevno putovanje u Afriku i Indijski okean.

Ploveći kružnim putovanjem iz Fort Lauderdale-a, plan putovanja uključuje posjete ukupno 26 luka u 22 zemlje i teritorija, uključujući Grčku, Egipat, Jordan, Sejšele, Tanzaniju, Majote, Madagaskar, Mozambik, Južnu Afriku, Ganu i Angolu.

Predvodnik Vista-klase Holland America Line, Zuiderdam nudi niz pogodnosti koji uključuju prostore zaštitnog znaka kompanije, kao što su Explorers Lounge, Ocean Bar, Crow’s Nest Observation Lounge i Pinnacle Grill Steakhouse.

Izvor: Cruise Industry News

Podijeli vijest:

Leave a Reply