Skip to main content
search
VijestiSvijet

Wärtsilä isporučuje pomoćne motore na metanol za šest novih CMA CGM kontejnerskih brodova

AAA

Izvor fotografije: Wärtsilä image bank

Tehnološka grupa Wärtsilä će isporučiti pomoćne motore na metanol za francusku brodarsku kompaniju CMA CGM. Motori su naručeni za šest kontejnerskih brodova od 15.000 TEU-a koji se grade u brodogradilištu Dalian u Kini.

Šest kontejnerskih brodova biće prvi CMA CGM brodovi koji će raditi rade na metanolsko gorivo.

Smatra se da je izbor metanola ključan za trenutne ambicije kompanije u pogledu dekarbonizacije; s obzirom da rad motora na metanolu proizvodi manje štetnih materija od dizela i može se proizvoditi iz održivih izvora energije.

Naš cilj je da postignemo neutralnost ugljenika do 2050. godine. Osposobljavanjem naše buduće flote sa metanolnim sistemima, daćemo ozbiljan doprinos postizanju ovog cilja. Iz tog razloga, potrebno nam je iskustvo i tehnološko vođstvo koje Wärtsilä pruža u razvoju pouzdanih motora koji mogu da rade sa novim, održivim brodskim gorivima.

rekao je Xavier Leclercq, potpredsjednik CMA SHIPS-a.

Već dugi niz godina blisko sarađujemo sa CMA CGM, pri čemu obje naše kompanije dijele obavezu dekarbonizacije pomorskog sektora. Stoga smo počašćeni što smo odabrani za snabdijevanje motora na metanol za ove novogradnje.

Radujemo se nastavku saradnje sa CMA CGM na stvaranju odgovornijih, korisnijih i održivijih transportnih rješenja za industriju.

rekao je Roger Holm, predsjednik Wärtsilä's Marine Power poslovanja.

Izvor: Wärtsilä

Podijeli vijest:

Leave a Reply