Skip to main content
search
VijestiNautika

Project Sparta – motorna jahta dugačka 67 metara

AAA

Izvor fotografije: Nadezda Murmakova / Shutterstock.com

Kako navode iz Heesen kompanije, dolazak YN 20067, Project Sparta, predstavlja značajan trenutak. Sa dužinom od 67 metara, ova jahta je  njihov najveći čelični motorni brod do sada.

Niski nosači trupa pažljivo su konstruisani kako bi time osigurali glatko i bezbjedno lansiranje.

Sparta je nastala iz projekta Avanti, koji je osmišljen u saradnji sa kompanijom Winch i predstavljen na “Monaco Yacht” događaju 2018. godine. Vjeran originalnom konceptu uz nekoliko manjih prilagođavanja, sportska linija jahte odmah je izazvala oduševljenje klijenata, kako dalje navode iz kompanije.

Stručnjaci Winch-a vješto su ukomponovali Heesen-ov DNK kako bi stvorili jedinstvenu, elegantnu jahtu niskog profila, koja na vodi izgleda spektakularno.

Klasičnu spoljašnjost Sparta-e karakteriše sniježno bijela boja sa modernim detaljima, dok joj metalik venecijansko crveni i metalik antracit sivi akcenti daju poseban šarm. Obrnuti pramac naglašava prividnu dužinu jahte, dok hrabra traka termoizolacionog tamnog stakla od pramca do krme dodatno ističe njenu vitku formu.

“Ponosni smo na našu sposobnost da kreiramo kompleksne, pažljivo dizajnirane jahte, vješto projektovane i izgrađene u skladu sa najvišim standardima kvaliteta. Naš tim rado prihvata izazove koje donose prilagođene jahte. To nam pruža priliku da pokažemo izuzetnost koju možemo postići. Sparta je potvrda naše posvećenosti u izgradnji najboljih superjahti.” – istakao je Peter van der Zanden, šef inženjeringa.

Život na Sparta-i karakteriše porodica i zajedništvo. Na glavnoj palubi broda nalazi se prostor osmišljen za druženje, gdje se prostrani salon savršeno spaja sa niskom, otvorenom plažom za uživanje. Platforma za ulazak u vodu omogućava lako pristupanje moru, a posebnu atrakciju čini infinity bazen dužine, 6.5 metara, vizuelno povezujući život na brodu i beskonačnost okeana.

Za vještu izradu namještaja, koji krasi spoljašnost brod, dizajniranog od strane kompanije Winch, zaslužni su Siebensee i Leerdam.

Enterijer, pažljivo osmišljen od strane Winch-a, a baziran je na tri različita elementa, pri čemu svaka paluba predstavlja jedan element: donja paluba je tematski posvećena vodi, glavna paluba predstavlja zemlju, dok je gornja paluba posvećena vazduhu. Elementi su povezani stepenastim panelima hrastovog stepeništa, koje je dizajnirao poznati stolar iz Londona, Alex Hull, uz vertikalno osvjetljenje koje naglašava njegovu složenu izradu.

U glavnom salonu, koji je inspirisan zemljom, dominiraju stolice za ručavanje sa naslonima presvučenim pravim listovima palme. U prostoru namjenjenom za opuštanje, nalazi se veliki sto za kafu napravljen od dvodjelnog hrasta u tamnoj boji, sa vrhom od mermera u obliku lista u šumsko zelenoj boji, što pruža taktilni i 3D efekat.

Enterijer master apartmana na gornjoj palubi na savršen način oslikava lakoću vazduha, koristeći meke tkanine, nježno plavu boju, umetke od sedefa i tepih Tai Ping.

Nasuprot tome, prednji dio apartmana inspirisan je temom svemira, sa umjetničkim dijelom na zidu koje prikazuje zvjezdano nebo kao centralni motiv.

“Ovo je peti projekat koji smo izgradili sa Heesen-om, a uzajamno povjerenje koje je među nama izraslo je posebno zadovoljstvo. Znamo da naš doprinos ima vrijednost, a holandsko brodogradilište i neosporni kvalitet koji pruža veoma su cijenjeni.”– naveo je Richard Kaye iz Arcon Yachts-a, koji je radio sa vlasnicima Sparta-e kao menadžer projekta.

Izvor: Heesen Yachts

Podijeli vijest:

Leave a Reply