Skip to main content
search
VijestiNautika

Pink Shadow, u luksuznoj marini Porto Montenegro

AAA

Trenutno smještena u luksuznoj marini Porto Montenegro, Pink Shadow, SeaXplorer 58, je motorna jahta dužine 58 metara, izgrađena u Turskoj od strane kompanije Damen Yachting-a i isporučena je ove godine.

Pink Shadow prošla je kroz ispitivanja na moru u aprilu, nakon čega je započela svoje prvo putovanje ka Sredozemlju.

Tokom procesa izgradnje, jahta je već našla svog vlasnika, koji je u saradnji sa britanskim dizajn studiom Design Unlimited, dao svoj doprinos unutrašnjem izgledu jahte.

Za dizajn eksterijera zaslužan je Azure Yacht Design, uz doprinos partnera EYOS Expeditions.

Iz brodogradilišta su rekli da vlasnik namjerava da koristi jahtu za “istraživanje svijeta” sa dometom od 5.000 nautičkih milja pri brzini od 11,5 čvorova.

Prilikom izgradnje vodilo se računa i o očuvanju životne sredine, te jahta posjeduje velike rezervoare za otpad, pružajući mogućnost da jahta krstari i u osjetljivim područijima, ostavljajući minimalan uticaj na prirodu.

Gosti mogu uživati u cabana-style baru, salonu i infinity bazenu na donjem dijelu palube.

Na palubi mosta se nalazi alternativna zona za opuštanje sa đakuzijem, skylounge-om i trpezarijom. Tu je i karakterističan SeaXplorer salon za posmatranje smješten na samom pramcu jahte.

Superjahta od 1090GT može da primi 12 gostiju u šest kabina sa petnaest članova posade.

Enrique Tintore, menadžer dizajna SeaXplorer serije, najavio je da će se sada posvetiti razvoju prve SeaXplorer 60 jahte, čija je isporuka planirana za proljeće 2024. godine.

Nova jahta, SeaXplorer 60, dužine 60 metara, će imati poboljšanu održivost zahvaljujući Hybrid by Amels tehnologiji. Ova tehnologija omogućava krstarenje brzinom do sedam čvorova pomoću električnog pogona, smanjujući buku, vibracije i emisije.

Pink Shadow je sada treća jahta isporučena iz SeaXplorer serije Damen Yachting-a, nakon SeaXplorer 62 Anawa i SeaXplorer 77 La Datcha.

Izvor: Boat International

Podijeli vijest:

Leave a Reply