Skip to main content
search
VijestiNautika

Nastavlja se izgradnja Wider Moonflower 72

AAA

Izvor fotografije: Dreamer Company / Shutterstock.com

Sklopljen ugovorom u januaru 2022. sa očekivanom dostavom 2025, Moonflower 72 je prvi potpuno prilagođeni projekat nakon ponovnog kapitaliziranja Wider-a, pod vođstvom Marcello Maggi-ja, vlasnika W-Fin Sarl, holding kompanije koja posjeduje 100% kapitala Wider-a.

“Izgradnja Moonflower 72 dobro napreduje u našem posvećenom Superyacht Hub-u za projekte po narudžbi.” kaže Marcello Maggi. “Odabrali smo Veneciju zbog njenog strateškog položaja i profesionalnosti različitih radnika uključenih u proces. Osim toga, sinergija između Wider-a i Nauta Design-a osigurava da radovi teku u potpunom skladu sa planom proizvodnje.”

“Dizajn Moonflower-a je moderan, ali bezvremen, zasnovan na balansiranoj kombinaciji stila i udobnosti sa glatkim i elegantnim linijama i harmoničnom vezom između eksterijera i enterijera, stvarajući veoma blizak odnos sa prirodom i morskim ambijentom,.” kaže Mario Pedol, suosnivač milanskog studija Nauta Design. “Srećni smo i ponosni što doprinosimo zajedno sa Wider-om ovoj nevjerovatnoj superjahti koju jedva čekamo da vidimo na vodi!”

Više na: Superyacht24.it

Podijeli vijest:

Leave a Reply