Skip to main content
search
VijestiSvijetIstaknute Vijesti

MSC Air Cargo: Prvi direktni let Malpensa – Tokio

AAA

Izvor fotografije: MSC media kit

Prvi italijanski let sproveden od strane MSC Air Cargo, vazduhoplovne divizije MSC Group, poletio je sa aerodroma Malpensa 10. oktobra. Boeing 777-200 Freighter, ukrašen MSC logom u bijeloj boji sa žutim i crnim prugama, sletio je na Lombard aerodrom, nakon poletanja sa aerodroma Liege (Belgija), prije nego što je krenuo ka Tokio-u. Ovaj inauguracijski let dio je nedjeljne usluge, koja se obavlja svakog petka, polazeći sa Malpensa u 15:55 i stižući u Tokio u 15:00 (lokalno vrijeme), obezbjeđujući isporuku robe već narednog dana. Ovaj avion ima maksimalni kapacitet za prevoz tereta do 100 tona i primarno će se usredsrediti na izvoz high-value italijanskih proizvoda, uključujući luksuznu modu i aksesoare, namjenjene tržištima dalekog Istoka.

“Sa zadovoljstvom smo proslavili ovaj značajan inauguracijski let posvećen italijanskom tržištu zajedno sa našim klijentima. Srećni smo što pružamo mogućnost da, vrijedni italijanski proizvodi efikasno, uz pomoć nedjeljne veze, stignu do nekih od najživahnijih tržišta današnjice, za izvoz high-value proizvoda.” izjavila je Jannie Davel, viša podpredsjednica MSC Air Cargo i dodala:

“MSC Air Cargo je u ranoj fazi razvoja i imamo planove za značajne investicije kako bismo izgradili i stvorili veći broj rješenja za vazdušni transport dizajniran za proizvode, koji trebaju stići do krajnje destinacije sa većom efikasnošću, uključujući farmaceutske proizvode, svježe proizvode ili čak auto-dijelove. Želimo omogućiti italijanskom tržištu još više opcija i sposobnost da obavljaju poslovanje sa svojim trgovinskim partnerima podržavajući nacionalni izvoz.”

MSC Air Cargo je operativan od kraja 2022. godine, kada je dobio svoj prvi operativni Boeing 777-200 Freighter za letove između Evrope, Centralne Amerike i Azije. Do danas, kompanija upravlja sa 2 aviona, sa još njih na putu. U saradnji sa SEA, operaterom aerodromskog sistema Milana, predstavljanje nove veze održano je u prisustvu više od 35 lokalnih preduzeća i njihovih predstavnika iz aerodromskih vlasti.

“Nadamo se da ovaj događaj označava početak značajnog programa razvoja na Malpensa-i, gdje su već prisutni svi glavni igrači industrije, radeći na podršci razvoja čitavog regiona.”

Izvor: MSC press

Podijeli vijest:

Leave a Reply