Skip to main content
search
VijestiSvijetIstaknute Vijesti

Costa Cruises proslavlja 75. godišnjicu

AAA

Izvor fotografije: Ana del Castillo / Shutterstock.com

Costa Cruises će svoju 75. godišnjicu proslaviti serijom događaja zakazanih za period od 19. do 27. oktobra u Đenovi, gradu gdje je istorija kompanije započela 1948. godine inauguracionim putovanjem “Anna C”, prvog putničkog broda u floti.

“Dana 31. marta 1948. godine, motorni brod ‘Anna C’ krenuo je iz Đenove za Buenos Aires sa 768 putnika na brodu. Od tada, Costa Cruises je rastao zajedno sa Liguria, koja zahvaljujući kruzing sektoru sada može da se nada da će postati prijestonica pomorske ekonomije, ne samo u Mediteranu, već i u svijetu. Tokom ovih godina, uz zajedničke napore Liguria Region i Costa Cruises, stvorili smo novu fazu razvoja za cijeli sektor, ne samo u Đenovi, već i u drugim glavnim lukama regije. Danas smo oduševljeni što Costa Cruises može da proslavi svoju godišnjicu u prijestonici Liguria-e sa bogatim programom događaja i spektaklom, jedinstvenom proslavom.”, izjavio je Giovanni Toti, predsjednik Liguria Region.

U petak, 20. oktobra, Costa će ponuditi gradu do tada neviđeni šou u Italiji: Monumental Tour. Događaj, otvoren za sve, održaće se u 20:45 časova na Trgu Matteotti i predstavlja spektakularnu kombinaciju elektronske muzike, kulturnog naslijeđa i digitalne umjetnosti kreirane od strane francuskog DJ-a i producenta Michaela Canitrot-a. Monumental Tour ima za cilj da komunicira sa umjetničkim naslijeđem gradova kroz nove tehnologije, otkrivajući spomenike iz novog ugla. To se postiže uz živu elektronsku muziku od strane DJ-eva, uz impozantne scenografije koje spajaju svjetlosne performanse i video mapiranje.

Izabrani spomenik za ovu priliku je Palazzo Ducale. Glavna fasada palate na Trgu Matteotti biće spektakularno oživljena prikazom slika i svjetala, fokusirajući se na teme Đenove, njene istorije i mora.

Prije Monumental Tour-a biće organizovana koktel zabava na brodu Costa Toscana, koji svakog petka pristaje u luci Đenova, u saradnji sa Vanity Fair Italija.

Program proslave 75. godišnjice takođe uključuje inicijativu u podršci važne lokalne organizacije koja predstavlja ključnu tačku za one kojima je potrebna pomoć: Zajednice Sant’Egidio.

U ponedeljak, 23. oktobra, Angelo Pintus predstaviće svoj šou u Politeama Genovese, sa početkom u 21 časova. Cio prihod od večeri biće doniran bolnici Gaslini u Đenovi, a Costa će udvostručiti ukupni iznos dodavanjem donacije jednake iznosu prihoda prikupljenih tokom ove večeri.

Osim toga, Costa će biti sponzor brenda 40. godišnjeg skupa ANCI, Nacionalnog udruženja italijanskih opština, koji će se održati u Blue Pavilion Genoa Fair, koji se održava od 24. do 26. oktobra. U okviru ovog događaja, 25. oktobra, Costa će organizovati radionicu posvećenu “Guardians of the Coast”, nacionalnom projektu za ekološko obrazovanje i građansku nauku promovisanu od strane Costa Fondation, namjenjenu mladima.

“Radujemo se što učestvujemo u proslavi 75. godišnjice Coste Cruises, kompanije koja je toliko važna za naš grad.” izjavio je Andrea Chiappori, šef zajednice Sant’Egidio u Liguriji. “To je lijep znak da se proslavi sa svim stanovnicima Đenove, uključujući ljude koji žive na fizičkim i egzistencijalnim periferijama našeg grada. To je vrhunac važne saradnje koja traje godinama, ali i obaveza koju želimo da nastavimo: kako bismo smanjili nejednakosti i promovisali solidarnost.”

Izvor: Costa Press Center

Podijeli vijest:

Leave a Reply