Skip to main content
search
VijestiSvijetIstaknute Vijesti

Silversea preuzima Silver Ray

AAA

Izvor fotografije: meyerwerft.de

Udvostručujući svoju posvećenost pružanju vrhunskih iskustava u ultra-luksuznim i ekspedicijskim krstarenjima, Silversea je preuzela Silver Ray, drugi brod u svojoj inovativnoj Nova klasi. Jason Liberty, predsjednik i CEO Royal Caribbean Group, ukrcao se na Silver Ray u Eemshaven-u 14. maja kako bi proslavio zvaničnu primopredaju broda zajedno sa Bert Hernandez-om, predsjednikom Silversea, Bernard Meyer-om, predsjednikom Meyer Group, i Bernd Eikens-om, izvršnim direktorom Meyer Group-e. Ceremoniji su prisustvovali i izvršni direktori brodogradilišta Meyer Werft i Royal Caribbean Group, kao i kapetan Alessandro Zanello. Svi su učestvovali u tradicionalnim pomorskim ceremonijama, uključujući ceremonije potpisivanja, svečanog govora i zdravicu.

Nova klasa brodova kompanije Silversea donosi novi standard luksuza na moru, uvodeći jedinstvenu otvorenost prema svijetu sa svojim asimetričnim dizajnom i 4.000 m² eksterijera prekrivenog staklom. Silver Ray se pridružuje svom sestrinskom brodu, Silver Nova, kao jedan od energetski najefikasnijih ultra-luksuznih i ekspedicijskih brodova ikad izgrađenih, označavajući važan korak napred za Royal Caribbean Group u njihovom nastojanju da smanje emisije i intenzitet ugljen-dioksida. Silver Ray će započeti svoje prvo putovanje iz Lisabona 15. juna, sprovodeći inauguracijsku sezonu na Mediteranu, prije nego što u decembru 2024. pređe Atlantik ka Americi.

“Presrećni smo što smo preuzeli Silver Ray, najnoviji dragulj ultra-luksuznih i ekspedicijskih krstarenja u revolucionarnoj floti Royal Caribbean Group,” rekao je Liberty. “Pružanje vrhunskih iskustava na odmoru na odgovoran način je srž svega što radimo. Ponosni smo što imamo najbolje ljude koji zajedno rade na stvaranju nezaboravnih trenutaka za naše goste, uključujući tim brodogradilišta Meyer Werft, čije partnerstvo nam je omogućilo da nastavimo pomjerati granice.”

“Primopredaja Silver Ray-a, dva dana prije planiranog, predstavlja važnu prekretnicu za nas,” rekao je Bernd Eikens, izvršni direktor Meyer Group. “Cijeli tim Meyer Werft-a je naporno radio sa našim partnerima kako bi oživjeli ovaj brod i danas smo isporučili još jedan sjajan brod Silversea-u.”

Inovativni dizajn brodova Nova klase nudi gostima široke poglede iz gotovo svih prostora i apartmana, pružajući im priliku za potpuni doživljaj destinacija. Njihove redizajnirane palube sa bazenom, koje gledaju na vodu sa desne strane broda, i potpuno novi otvoreni prostori – Dusk Bar i Marquee – ističu njihovu jedinstvenu otvorenost prema destinaciji. Među najprostranijim kruzerima ikada izgrađenim, Silver Nova i Silver Ray imaju odnos prostora po gostu od 75 GRT po gostu i nude jedan od najpersonalizovanijih nivoa usluge na moru, sa odnosom posade prema gostima od 1:1,3, uključujući batlersku uslugu za sve apartmane. Dodatno obogaćujući iskustvo na brodu, najveći izbor barova, restorana i salona u ultra-luksuznom krstarenju; Otium, wellness program inspirisan rimskom kulturom; i inovativni kulinarski program, Sea and Land Taste (S.A.L.T.).

Nakon puta dugog oko 40 km niz rijeku Ems od brodogradilišta Meyer Werft u Papenburg-u krajem aprila, Silver Ray je završio tehnička i nautička ispitivanja na Sjevernom moru 8. maja – pod nadzorom kapetana Alessandro Zanello-a, kapetana brodogradilišta, i stručnih lokalnih pilota.

Izvor: meyerwerft.de

Podijeli vijest:

Leave a Reply