Skip to main content
search
VijestiSvijetIstaknute Vijesti

Seanergy i Costamare u dvostrukom ugovoru za Capesize brodove

AAA

Izvor fotografije: Seanergy

Seanergy Maritime Holdings Corp. (Seanergy) potvrdio je isporuku ranije najavljene akvizicije Capesize broda M/V Iconship, kao i istovremeni početak njegovog zapošljavanja putem time čartera.

Balker nosivosti 181.392 dwt-a, izgrađen 2013. godine od strane Imabari Shipbuilding Co., Ltd. u Japanu.

M/V Iconship je ugovoren na time čarter sa Costamare Bulkers Inc. (Costamare), u trajanju od oko 22 mjeseca.

Dnevna najamnina se zasniva na premiji u odnosu na Baltic Capesize Index (BCI), a očekuje se da će T/C započeti uskoro.

M/V Lordship, Capesize opremljen scrubber-om, izgrađen 2010. godine, takođe je ugovoren na T/C sa Costamare. Očekuje se da će T/C započeti krajem jula, nakon planiranog dry dock-ovanja broda, u trajanju od oko 22 mjeseca.

Dnevna najamnina će se zasnivati na 5 T/C ruta BCI-a, dok kompanija ima opciju da konvertuje dnevnu najamninu sa indeksom vezane stope na fiksnu za minimalni period od 2 mjeseca do maksimalno 12 mjeseci, na osnovu važeće Capesize FFA krivulje.

Stamatis Tsantanis, predsjednik i izvršni direktor kompanije, izjavio je: „Zadovoljstvo nam je objaviti dodatak još jednog visokokvalitetnog japanskog Capesize broda našoj kompaniji, čime dodatno jačamo naše prisustvo u sektoru i ponovo potvrđujemo posvećenost rastu naše flote. Takođe, smo veoma zadovoljni započinjanjem naše komercijalne saradnje sa kvalitetnim operaterom kao što je Costamare, na osnovu ugovora o time čarteru za M/V Iconship i M/V Lordship.”

Izvor: shippingtelegraph.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply