Skip to main content
search
VijestiSvijet

MSC kupuje manjinski udio u aerodromu u Đenovi

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Aeroporti di Roma (ADR), operater aerodroma u Đenovi, primio je obavezujuću ponudu za kupovinu od švajcarsko-italijanske brodarske kompanije MSC Group za manjinski udio, jednak 15%, u vlasničkoj strukturi kompanije Società Aeroporto di Genova Spa.

Ova ponuda dolazi nakon što je ADR izrazio spremnost da svoj udio učini dostupnim kako bi omogućio moguće sinergijske i razvojne planove. ADR je svoju dostupnost već izrazio u proteklim mjesecima, sa istim osjećajem institucionalne odgovornosti i pažnje prema potrebama područja, kroz saradnju i plodan dijalog sa lokalnim institucijama.

Operacija se odvija u potpunoj sinergiji i koordinaciji sa Opštinom Đenova.

“Ulazak MSC-a u vlasničku strukturu osigurava usklađenost i dosljednost sa strateškim smjerom koji javni dioničari Società Aeroporto di Genova i predsjednik Alfonso Lavarello prate već neko vrijeme,” navodi se u saopštenju ADR-a.

Može se očekivati da će zaključenje ove operacije biti ispunjeno nakon uobičajenih prethodnih uslova za ovu vrstu transakcije.

Aerodrom u Đenovi je 2023. godine opslužio 1,27 miliona putnika, što predstavlja godišnji porast od 4,6%, i ostvario prihod od 28,8 miliona eura (30,8 miliona američkih dolara).

Izvor: Container News

Podijeli vijest:

Leave a Reply