Skip to main content
search
VijestiZabava

PORTUGIESER CHRONOGRAPH: Elegancija i preciznost u jednom

By 29/07/2024July 30th, 2024Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: ZHIYUAN MA / Shutterstock.com

U svijetu luksuznih satova, IWC Schaffhausen predstavlja vrhunac kvaliteta, preciznosti i bezvremenske elegancije. Njihov najnoviji model iz prestižne kolekcije, Portugieser Chronograph, savršeno odražava ove vrijednosti. Ovaj sat nije samo uređaj za mjerenje vremena, već pravo umjetničko djelo koje odiše stilom i sofisticiranošću.

Portugieser Chronograph dolazi sa kućištem izrađenim od nerđajućeg čelika, prečnika 41.0 mm i visine 13.0 mm. Providna zadnja strana od safirnog stakla omogućava vlasniku da uživa u pogledu na kompleksan mehanizam sata. Vodootpornost od 3.0 bara osigurava pouzdanost i u zahtjevnijim uslovima, čineći ga idealnim saputnikom za svakodnevne avanture.

U srcu ovog sata kuca kalibar 69355, mehanizam proizveden u IWC-ovim radionicama. Automatsko navijanje obezbjeđuje 46 sati rezerve snage, dok frekvencija od 28’800 VPH (4 Hz) garantuje vrhunsku preciznost. Mehanizam se sastoji od 205 komponenti i 27 dragulja, dekorisanih prepoznatljivim Côtes de Genève šarama, koje dodatno naglašavaju njegovu luksuznu prirodu.

Crni kaiš od aligatorske kože širine 20.0 mm savršeno se uklapa u elegantan dizajn sata, pružajući maksimalnu udobnost i sigurnost. Kaiš je dizajniran da se savršeno prilagodi zglobu, omogućavajući dugotrajno nošenje bez neprijatnosti.

Portugieser Chronograph nije samo sat, već simbol elegancije i tehničke izvrsnosti. Njegov bezvremenski dizajn i superiorne performanse čine ga savršenim izborom za svakog ljubitelja luksuznih satova. Sa cijenom od CHF 8’200 (8,555 EUR), ovaj model predstavlja investiciju u sofisticiranost i prestiž, koja će zasigurno trajati generacijama. Ako tražite sat koji kombinuje vrhunski dizajn, izuzetnu preciznost i neuporedivu eleganciju, Portugieser Chronograph je pravi izbor za vas.

Izvor: iwc.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply