Skip to main content
search
VijestiCrna GoraSport

Dominacija boćara “Vala” na Orjenu

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

U organizaciji Planinarskog kluba „Subra“ i Boćarskog kluba „Val“, u saradnji sa Turističkom organizacijom Herceg Novi, juče je na Orjenskom sedlu održano jubilarno 10. revijalno Boćarsko prvenstvo. Na zogu smještenom na 1 600 metara nadmorske visine održana su takmičenja u diciplinama trojka i daljinsko gađanje buća, nazvanoj Orjenski hitac.

U konkurenciji osam ekipa, u diciplini trojka prvo mjesto je osvojila ekipa “Vala”, koja je u finalu pobjedila prvaka Crne Gore, “Palmu” iz Tivta rezultatom 13:4. Pored finalista, na interesantnom turniru učestvale su dvije ekipe “Meljina”, zatim “Španjola”, “Kruševice”, “Sušćepan” i “Subra”. Pobjednička ekipa “Vala”, koja je nakon tri godine prekinula dominaciju takmičara “Palme”, igrala je u sastavu: Nikola Nikša Gojković, Zoran Vučetić i Ilija Bumbar. “Palmu” je predvodio poznati boćar i rukometaš Dejan Stjepčević, a treće mjesto je pripalo ekipi “Španjole” u sastavu: Đuro Milanović, Bogdan Seratlić i Jovica Radović.

Najatraktivniji dio manifestacije bilo je daljinsko pogađanje buća. Za prelazni pehar “Gorsku buću” se nadmetalo 15 takmičara, a najbolje umjeće su pokazali pobjednik Đuro Milanović, drugoplasirani Bogdan Seratlić i osvajač trećeg mjesta Dejan Stjepčević.

Izvor: rthn.co.me

Podijeli vijest:

Leave a Reply