Skip to main content
search
VijestiNautikaIstaknute Vijesti

Novi standard u svijetu luksuznih katamarana: Tecnomar-ov 43-metarski “This Is It”

AAA

Izvor fotografije: The Italian Sea Group

Brend Tecnomar, koji je dio italijanske grupacije The Italian Sea Group, preuzeo je smjelu ideju i stvorio nevjerovatni katamaran koji prkosi svim očekivanjima. Cecile Gauert otkriva priču iza njihovog izvanrednog stvaranja pod nazivom “This Is It”.

Prošlogodišnji Monaco Yacht Show bio je u znaku novog Tecnomar-ovog katamarana. Njegovo prvo pojavljivanje na tržištu čartera, koje se uskoro očekuje, vjerovatno će izazvati još veću pažnju. Od trenutka kada je uplovio u Port Hercules i manevrisao do svog istaknutog mjesta naspram Monako Yacht Cluba, postao je glavna tema razgovora, nadmašivši sve druge jahte na sajmu te godine. Glavno pitanje koje se postavljalo bilo je: “Šta je to?”

Odgovor je “This Is It”, katamaran dužine 43,5 metara i širine 14,5 metara, izgrađen od aluminijuma u Tecnomar-ovom brodogradilištu (brend koji je dio The Italian Sea Group) za mladog klijenta koji je želio nešto potpuno novo.

Prema riječima Michel Chryssicopoulos-a, globalnog upravljačkog partnera brokerske firme IYC, koja je bila uključena u prodaju ovog koncepta, katamaran će najprije biti dostupan za čarter u Sredozemlju. Njegova jedinstvena veličina, raspored orijentisan ka gostima i, naravno, jedinstven izgled, čine ga posebnom ponudom na tržištu čartera.

“Ovaj katamaran zaista izaziva ‘wow’ efekat,” kaže Chryssicopoulos. Od bočnih strana, preko krmenog dijela, do unutrašnjosti, ova jahta se razlikuje od bilo čega što je svijet superjahti do sada vidio, crpeći inspiraciju iz svijeta automobila, morskih stvorenja ili rezidencijalne arhitekture, u zavisnosti od toga koga pitate.

Izvor: boatinternational.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply