Skip to main content
search
VijestiCrna GoraSport

JK “Delfin” uspješno organizovao dvije regate

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Proteklog vikenda, Jedriličarski klub (JK) Delfin je uspješno organizovao dvije značajne regate u tivatskom zalivu.

Regata “Memorijal Spasića i Mašere” odjedrena je u petak 16. i subotu 17. avgusta, a učestvovalo je preko 50 jedriličara i jedriličarki iz JK “Jugole Grakalić”, JK “Lahor”, JK “Porto Montenegro” i JK “Delfin”.

Takmičari su se nadmetali u klasama Optimist i ILCA, a najboljima su nagrade dodijelili predsjednik Regatnog odbora Danilo Jončić i Nikola Golubović, jedriličar i trener.

Regatu Školskog broda Jadran organizovali su povodom 91. rođendana Školskog broda Jadran, u saradnji sa Mornaricom Crne Gore i podršku Opštine Tivat, u subotu 17. avgusta.

Na regati su učestvovale 24 jedrilice, a jedriličari su se takmičili u više klasa.

“Naredna dva vikenda jedriličare očekuju novi izazovi i to, državno prvenstvo za klasu Optimist u Herceg Novom u organizaciji JK Jugole Grakalić, te državno prvenstvo za klasu ILCA i krstaška regata Luštica Bay Cup u organizaciji JK Delfin, posljednjeg vikenda  avgusta upravo u Luštici Bay u zalivu Trašte.

Zahvaljujemo se  svim učesnicima, partnerima i prijateljima kluba koji su doprinijeli uspješnoj organizaciji ovih događaja, ponosni postignutim rezultatima nastavljamo da aktivno doprinosimo razvoju jedrenja u Crnoj Gori”, poručili su iz JK “Delfin”.

Izvor: Delfin

Podijeli vijest:

Leave a Reply