Skip to main content
search
VijestiNautikaIstaknute Vijesti

Upoznajte Zephyr, ogromnu megajahtu dugačku 378 stopa sa dva bazena

AAA

Izvor fotografije: Dörries Yachts

Nova megajahta sa crteža Dörries Yachts je pravo remek-djelo.

Nazvan po Zephyr-u, bogu zapadnog vjetra u grčkoj mitologiji, Zephyr ima impresivnih 115,2 metra dužine i nudi obilje prostora za opuštanje ili zabavu na moru.

„Zephyr predstavlja sklad između smjele kreativnosti i trajnog stila, čineći ga izuzetnim u bilo kojem periodu,“ rekao je Henning Dörries, izvršni direktor Dörries Yachts-a, u emailu za Robb Report.

U saradnji sa britanskim studijom H2 Yacht Design, brod u potpuno bijeloj boji ima elegantan izgled, sa dugim, aerodinamičnim linijama koje se protežu od oštro oblikovanog pramca do izvajane krme. Četiri palube su pametno postavljene kako bi stvorile prostrane otvorene prostore za ljubitelje sunca na prednjem i zadnjem dijelu broda. Zadnje palube su opremljene staklenim ogradama kako bi se obezbijedili neprekidni pogledi na more.

„Konačan dizajn nije samo zadivljujuć, već i bezvremenski sa modernim površinama i preciznim detaljima,“ dodao je Jonny Horsfield iz H2 studija. „Sa prostranim staklenim površinama i otvorenim palubama, Zephyr epitomizuje savremene preferencije današnjih zahtjevnih klijenata.“

Unutrašnjost će zasigurno biti ogroman prostor, iako Dörries još uvijek nije precizirao bruto tonažu. Njemačka brodogradilišta nisu otkrila detalje o rasporedu prostorija, ali slike spoljnog izgleda pokazuju da Zephyr neće štedjeti na luksuznim sadržajima.

Na vrhu, sunčana paluba je opremljena bazenom za osvježenje i sunčalištima na prednjem dijelu, dok se veliki okrugli lounge nalazi na zadnjem dijelu. Prostor za ručavanje na otvorenom dovoljno je veliki za 12 osoba i još mnogo dodatnih udobnih lounge zona.

Pravi vrhunac je bazen na glavnoj palubi: Impresivna površina vode je okružena ležaljkama i pruža široke poglede na more.

Poslednjih godina, Dörries Yachts je predstavio brojne izuzetne megajahte, ali Zephyr je sigurno jedan od najprestižnijih dizajna. Najbolji dio? Megajahta je na prodaju. Više detalja biće otkriveno na Monaco Yacht Show-u krajem septembra, a potpuni prodajni katalog će takođe biti dostupan zainteresovanim kupcima.

Izvor: Robb Report

Podijeli vijest:

Leave a Reply