Skip to main content
search
VijestiSvijet

Carnival otkriva planove za nova, neobična krstarenja kroz Panamski kanal

AAA

Izvor fotografije: NAN728 / Shutterstock.com

Carnival, sprema se da doda novu rutu u svoju ponudu krstarenja kroz Panamski kanal — rutu koju do sada nijedna kompanija nije nudila.

Planirano za 2026. godinu, ova jednokratna krstarenja kroz čuveni kanal počeće iz Mobilea, Alabame, i završiti se u Seattle-u, ili obrnuto.

To će biti prvi put da Carnival, ili bilo koja druga kruzerska kompanija, organizuje krstarenje koje povezuje ova dva grada, oba poznata kao popularna kruzing odredišta.

Za sada, Carnival planira samo dva putovanja na ovoj novoj ruti, oba na brodu Carnival Spirit, koji ima kapacitet od 2.124 putnika.

Putovanja će trajati nešto više od dvije nedjelje — što je znatno duže od većine Carnival krstarenja. Prvo od dva putovanja počeće 12. aprila 2026. godine u Mobileu i završiti se 16 dana kasnije u Seattle-u. Drugo putovanje će započeti 8. oktobra 2026. godine u Seattle-u i završiti se 16 dana kasnije u Mobileu.

Pored prolaska kroz Panamski kanal, krstarenja će uključivati stajanja u Cabo San Lucas u Meksiku, Puntarenasu u Kostariki, i Cartagena u Kolumbiji.

Ova putovanja će se održati dok Carnival Spirit privremeno mijenja bazu iz Mobilea u Seattle za ljetnju sezonu krstarenja do Alaska-e.

Carnival Spirit je jedan od dva broda koje Carnival planira da rasporedi u Seattle 2026. godine za krstarenja do Alaska-e.

Ove nedjelje, Carnival je saopštio da će i Carnival Miracle, koji takođe ima kapacitet od 2.124 putnika, ploviti iz Seattle do Alaska-e 2026. godine.

Izvor: thepointsguy.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply