Skip to main content
search
VijestiCrna GoraSport

Održano otvoreno prvenstvo Crne Gore za klasu ILCA

AAA

Izvor fotografije: Natalya Volchenkova / Shutterstock.com

Proteklog vikenda održano je Otvoreno prvenstvo Crne Gore za klasu ILCA u organizaciji Jedriličarskog kluba (JK) “Delfin” Tivat i Crnogorskog jedriličarskog saveza (CJS).

Domaćin ovog glavnog događaja u jedriličarskom kalendaru Crne Gore bila je Luštica Bay.

Jedriličarski vikend bio je uzbudljiv ne samo zbog najvažnijeg državnog takmičenja za olimpijsku klasu ILCA, već i za jedriličare klase Optimist i krstaško jedrenje.

Luštica Bay je, pored prvenstva, ugostila i još dvije regate: “LB Optimist Cup 2024” i “Luštica Bay Sailing Cup 2024”.

Odjedreno je sedam regata u veoma dobrim uslovima koje pruža regatno polje Trašte u Luštici Bay.

Nakon tri dana, poznati su šampioni države u klasama ILCA 4, ILCA 6 i ILCA 7, kao i najbolji u konkurenciji klase Optimist.

Učestvovalo je više od 50 jedriličara iz JK Lahor, JK Jugole Grakalić, JK Gemax iz Beograda, JK Orsan iz Dubrovnika i JK Delfin.

Ovaj događaj je dio inicijative Luštica Bay za podršku mladim jedriličarima u olimpijskim klasama.

Organizatori planiraju da ova regata postane tradicionalna, ističući značaj Luštica Bay marine kao atraktivne destinacije za nautički turizam i jedrenje na otvorenom moru.

Regata je završena ceremonijom dodjele nagrada u amfiteatru Luštice Bay, uz druženje jedriličara svih generacija i večeru za sve učesnike.

Mladi jedriličari imali su priliku da se druže sa jedriličarem Milivojem Dukićem, koji je ove godine predstavljao Crnu Goru na OI Paris 2024 i postigao zapažen rezultat.

Izvor: JK “Delfin” Tivat

Podijeli vijest:

Leave a Reply