Skip to main content
search
VijestiSvijetIstaknute Vijesti

OOCL ostaje privržen biogorivima

AAA

Izvor fotografije: Rob Atherton / Shutterstock.com

U skladu sa strategijom dekarbonizacije svojih operacija, kompanija Orient Overseas Container Line (OOCL) je nedavno najavila novo partnerstvo usmjereno na povećanje korišćenja biogoriva na svojim brodovima.

Zapravo, prema saopštenju ove brodarske kompanije, OOCL će sarađivati sa nekoliko svojih partnera, uključujući IKEA-u i Kyocera-u, sa ciljem promovisanja transporta sa niskim emisijama i izgradnje održivih lanaca snabdijevanja za ove kompanije. U tu svrhu planira da koristi biogoriva, koja su postala dio njenog “arsenala” od 2023. godine.

U okviru ovog partnerstva, prvi brod OOCL-a isplovio je početkom avgusta koristeći B24 morska biogoriva. Ova goriva se sastoje od mješavine metil-estara iz iskorišćenih ulja (UCOME), koja su sertifikovana prema International Sustainability and Carbon Certification scheme (ISCC), i goriva sa niskim sadržajem sumpora (VLSFO).

Pored toga, u sklopu ove inicijative, OOCL koristiće Global Shipping Business Network (GSBN), dok će za svakog od svojih partnera izdati Green Certificate.

Izvor: naftikachronika.gr

Podijeli vijest:

Leave a Reply