Skip to main content
search
VijestiCrna GoraSport

Ilija Belan: Moj bućarski san je da postanem svjetski prvak

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Ilija Belan je mladi tivatski bućar, član juniorske bućarske reprezentacije i svjetski rekorder za uzrast do 18 i 23 godine. A pred našom juniorskom reprezentacijom je veliki izazov, Svjetsko prvenstvo u Portoriku u decembru.

“Moja očekivanja od ovog SP su velika. Brzo nam kreću pripreme za ovo najveće svjetsko takmičenje. Bićemo svi tu, dakle Gracija Stjepčević, Boris Vuksanović, Mateo Počanić, Igor Petković i ja, selektor je Niko Stjepčević. Želimo da donesemo što više medalja. Tri četiri medalje možda i osvojimo. To bi bilo sjajno. Ovo je talentovana generacija. Mi smo rasli zajedno i trenirali. Kažu nam da nikad nije bilo toliko talenata. Uvijek se jedan u generaciji izdvajao.  Frano Krstović, Miro Petković. A sad nas ima više koji smo u svjetskom vrhu.

Ja idem u srednju školu u Kotoru i imam dosta obaveza. Ali, kad nešto želiš ništa nije teško. Moj bućarski san je da budem u preciznom izbijanju prvak svijeta. Sada sam svjetski rekorder do 18 i 23 godine. Bilo je to čudno kad sam oborio rekord. Ja sam mislio da je rekord 34 i kad sam pohgdio 37 mislim sad da je to to. A onda su mi rekli da je rekord 38 i morao sam da nastavim. Pogodio sam 38. i izjednačio rekord. Ali posljednje dvije buće sam promašio” , kaže Ilija Belan.

Izvor: Radio Tivat

Podijeli vijest:

Leave a Reply