Skip to main content
search
VijestiCrna GoraIstaknute Vijesti

Adriatic 42 imenovao Eric Robert-Peillard-a za novog izvršnog direktora

AAA

Izvor fotografije: Adriatic 42

Bord dirketora brodogradilišta Adriatic 42 je imenovao Eric Robert-Peillard-a za novog izvršnog direktora, obilježavajući novu fazu u razvoju kompanije prema postizanju liderske pozicije u globalnoj jahting industriji.

Eric Robert-Peillard donosi bogato iskustvo i dokazane rezultate u industriji jahti, posebno u visoko specijalizovanom sektoru održavanja megajahti. Pod njegovim vođstvom, Adriatic 42 planira da unaprijedi svoje usluge za megajahte, kako bi kompanija i Porto Montenegro postali vodeći mediteranski centar za vlasnike, menadžere i kapetane jahti.

Ova strateška promjena u vođstvu dolazi nakon nedavnog imenovanja David Margason-a za predsjednika Borda direktora brodogradilišta Adriatic 42 ovog ljeta.

David Margason, predsjednik Borda direktora Adriatic 42, izjavio je: „Zadovoljstvo nam je da poželimo dobrodošlicu Eric-u. Sa svojom strateškom vizijom i kolaborativnim stilom vođenja, Eric će igrati ključnu ulogu u unapređenju naše misije da postavimo Adriatic 42 kao vodeću destinaciju za megajahte na Mediteranu. Njegovo naimenovanje odražava našu zajedničku posvećenost sa Drydocks World-om ka unapređenju naše ponude usluga i rastu jahting industrije u Crnoj Gori.“

Kapetan Rado Antolović, izvršni direktor Drydocks World-a, izjavio je: „Nalazimo se u uzbudljivoj fazi rasta u kompaniji Adriatic 42, koja će dodatno ojačati status Crne Gore kao ključnog globalnog jahting centra. Uvjeren sam da će Eric-ovo liderstvo inspirisati inovacije i zadržati naše najviše standarde kvaliteta i sigurnosti. Očekujemo veliki uspjeh pod njegovim i David-ovim vođstvom.“

Eric Robert-Peillard, novoimenovani izvršni direktor, izjavio je: „Čast mi je da vodim Adriatic 42 i ovaj talentovani tim. Sa našom snažnom strategijom, radujem se budućim mogućnostima rasta. Naš cilj je postavljanje novih standarda u industriji u pogledu održavanja i remonta megajahti, vođeni našom posvećenošću izvrsnosti i kvalitetu. Radujem se saradnji sa našim partnerima i klijentima na Monaco Yacht Show-u dok nastavljamo da širimo našu ponudu usluga.“

Adriatic 42, novoizgrađeno brodogradilište za održavanje, popravku i remont megajahti u Bijeloj, je zajedničko ulaganje između PM Holdings LLC, dijela Investicionog korporacije Dubaija (ICD), i Drydocks World Dubai, kompanije DP World.

Pod novim vođstvom, posvećeni tim Adriatic-a, koji broji 100 zaposlenih, nastaviće širenje svog uticaja i pružanje izuzetnih usluga, sa fokusom na održivost i inovacije.

Izvor: Porto Montenegro

Podijeli vijest:

Leave a Reply