Skip to main content
search
VijestiCrna Gora

Javni poziv – Održavanje i očuvanje tradicionalnih drvenih barki

AAA

Izvor fotografije: Opština Kotor

Sekretarijat za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj na osnovu člana 4 Pravilnika o kriterijumima za raspodjelu sredstava za održavanje i očuvanje tradicionalnih drvenih barki na teritoriji opštine Kotor broj 01-018/23-22747 od 13.09.2023. godine, raspisuje

J A V N l POZ I V

za raspodjelu sredstava za održavanje i očuvanje tradicionalnih drvenih barki na teritoriji opštine Kotor u 2024. godini

Pozivaju se Vlasnici drvenih barki koji imaju prebivalište u Kotoru, da dostave svoje prijave na Javni poziv za raspodjelu sredstava za održavanje i očuvanje tradicionalnih drvenih barki na teritoriji opštine Kotor u 2024. godini shodno Pravilniku o kriterijumima za raspodjelu sredstava za održavanje i očuvanje tradicionalnih drvenih barki na teritoriji opštine Kotor, broj 01-018/23-22747 od 13.09.2023. godine.

Drvenom barkom se smatra ono plovilo koje je duže od 2m i koje je u potpunosti izgradeno od drveta.

Uslov za učešće na Javni poziv je da je podnosilac prijave vlasnik/ica drvene barke jedne ili više) koju koristi za sopstvene potrebe (ribolov i razonodu) a čije prebivalište je na teritoriji opštine Kotor.

Ukoliko je podnosilac u vlasništvu više drvenih barki, ima pravo prijave na Javni poziv za svaku drvenu barku.

  • Javni poziv traje 15 dana zaključno sa 03.10.2024. godine.
  • Obrazac za prijavu na Javni poziv (Obrazac TDB-1) može se preuzeti na website-u Opštine Kotor www.kotor.me i u građanskom birou Opštine.
  • Sredstva predviđena budžetom Opštine Kotor namjenjena su za sledeće opravdane troškove:
    • pribor i opremu za odFžavanje i popraVku (pineli, glaspapir, kit, štuk i slično);
    • boje i lakovi (namjenske za brodogradnju);
    • materijali za popravku drvene barke i izradu drvenih Vesala (drvo, okovi, osnovni alat) i sl.
  • Ukupan iznos sredstava opredijeljenih za raspodjelu po Javnom pozivu iznosi 5.000,00 EUR. Raspodjela sredstava će se vršiti shodno dužini plovila i to na sledeći način:

Od 2m do 4m dužine, maksimalni iznos podrške je 300 eura, od 4m do 6m dužine, maksimalni iznos podrške je 400 eura, od 6m do 10 m dużine, maksimalni iznos podrške je 500 eura, preko 10m dužine, maksimalni iznos podrške je 600 eura.

Izvor: Sekretarijat za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj

Podijeli vijest:

Leave a Reply