Skip to main content
search
VijestiSvijetIstaknute Vijesti

Izgradnja novog broda Royal Caribbean-a napreduje u Finskoj

AAA

Izvor fotografije: Royal Caribbean

Izgradnja novog broda Star of the Seas iz flote Royal Caribbean International uspješno napreduje u brodogradilištu Meyer Turku u Finskoj.

Ovaj brod, koji pripada Icon klasi kompanije, ima težinu od 250.800 tona i planirano je da započne plovidbu po Karibima sredinom 2025. godine.

Prema nedavnom saopštenju iz brodogradilišta Meyer Turku, značajan korak u izgradnji postignut je podizanjem AquaDome-a na brod.

Ova struktura, postavljena na gornju palubu broda, najveća je staklena i čelična konstrukcija koja je ikada podignuta na brod u jednom komadu, naveli su iz brodogradilišta.

Proces podizanja trajao je nekoliko sati i zahtijevao je izuzetnu preciznost, jer je cijela struktura morala ostati potpuno ravna, dodali su iz Meyer Turku-a.

Nakon što je prvi put predstavljena na Icon of the Seas ranije ove godine, AquaDome je postao prepoznatljiva karakteristika Icon klase brodova kompanije Royal Caribbean.

Ovaj prostor nudi pogled na okean pod uglom od 220 stepeni i sadrži izbor barova, restorana i zabavnih sadržaja, uključujući poznato AquaTheater, zaštitni znak kompanije.

Prema informacijama kompanije Royal Caribbean, kupola od 363 tone je jedna od najiščekivanijih karakteristika broda Star of the Seas, visoka je 25 metara i široka 50 metara.

Brod, čiji je početak plovidbe planiran za avgust 2025. godine, ponudiće krstarenja koja polaze iz Port Canaverala tokom svoje prve sezone.

Sedmodnevna krstarenja obuhvatiće plovidbe po zapadnim i istočnim Karibima, uz posjete privatnom ostrvu Royal Caribbean-a na Bahamima, Perfect Day at CocoCay, kao i drugim destinacijama poput Cozumela i Portorika.

Treći brod Icon klase, koji će uslijediti nakon Star of the Seas, a čije ime još nije objavljeno, predviđeno je da započne svoju plovidbu na proljeće 2026. godine.

Kompanija Royal Caribbean je nedavno potvrdila planove za izgradnju četvrtog broda iz ove serije u brodogradilištu Meyer Turku u Finskoj.

Kao dio dogovora objavljenog krajem avgusta, novi brod sa kapacitetom od 5.610 putnika biće isporučen 2027. godine. Ugovor takođe uključuje opcije za izgradnju još dva dodatna broda Icon klase.

Izvor: cruiseindustrynews.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply