Skip to main content
search
VijestiNautikaIstaknute Vijesti

Lürssen i Rolls-Royce sklapaju dogovor za unapređenje usluga remonta superjahti

AAA

Izvor fotografije: Rolls-Royce mtu solutions

Lürssen i Rolls-Royce Power Systems potpisali su strateški sporazum kako bi ojačali saradnju u sektoru remonta superjahti. Ova saradnja ima za cilj unapređenje procesa remonta pogonskih sistema, sa fokusom na unapređenje usluga vlasnicima jahti.

Udruživanjem snaga, ove dvije kompanije planiraju pojednostaviti procese remonta motora i pogonskih sistema superjahti, posebno za motore serije mtu 4000. Očekuje se da će ova saradnja značajno smanjiti vrijeme potrebno za remont, omogućavajući brži povratak jahti u upotrebu.

Denis Kurtulus, potpredsjednik Global Marine sektora u Rolls-Royce Power Systems, izjavio je: “Ovo partnerstvo između dva vrhunska dobavljača u oblasti izgradnje jahti i pogonskih sistema stvara jedinstvene uslove za naše značajno prisustvo na atraktivnom međunarodnom tržištu — i u potpunosti je u skladu sa našom strategijom jačanja pomorske industrije.”

“Sporazum osigurava da naši klijenti dobijaju vrhunsku uslugu na koju su navikli od Lürssen-a,” dodao je York Iigner, direktor Lürssen Yacht Refit & Repair usluga.

Prema novom sporazumu, stručnjaci iz Rolls-Royce-a biće brže i fleksibilnije angažovani u Lürssen brodogradilištima, dok će Lürssen tehničari dobiti specijalizovanu obuku za rad na mtu motorima prema Rolls-Royce standardima.

Partnerstvo se takođe bavi pitanjem dostupnosti rezervnih dijelova. Poboljšanjem pristupa potrebnim komponentama, cilj ove saradnje je dodatno smanjiti zastoje tokom remonta. Ova saradnja prepoznaje i evolutivne potrebe sektora superjahti — remonti sada mogu uključivati modernizaciju, konverzije i ažuriranja usmjerena ka održivijem poslovanju, što se uklapa u sve veći fokus na ekološke standarde u širem pomorskom sektoru.

Ovaj fokus na primjenu najnovijih tehnologija za održivo poslovanje u sektoru superjahti dio je šireg trenda za Rolls-Royce. Ranije ove godine, kompanija je ušla u partnerstvo sa grupom MB92, kako bi obezbijedila održive pogonske sisteme za postojeću flotu.

Nedavno je Rolls-Royce potpisao i četvorogodišnji okvirni sporazum sa italijanskim brodograditeljem Azimut|Benetti Group, prema kojem će sljedeće godine isporučiti prve jahte iz Grande serije opremljene mtu motorima.

Izvor: marineindustrynews.co.uk

Podijeli vijest:

Leave a Reply