Skip to main content
search
VijestiSvijetIstaknute Vijesti

Wallenius Marine predstavlja ekološki prihvatljiv car carrier za Volkswagen

AAA

Izvor fotografije: Wallenius Marine

Wallenius Marine je u ponedeljak, u njemačkom gradu Emden, svečano predstavio svoj novi brod pod imenom Future Way. Ovaj inovativni car carrier zasnovan je na konceptu dizajna Sleipner i predstavlja značajan napredak u segmentu PCTC-a.

Razvijen u saradnji sa danskom dizajnerskom firmom KNUD E. HANSEN i Volkswagen, Future Way se može pohvaliti naprednim hidro i aerodinamičkim karakteristikama koje značajno smanjuju emisije, potrošnju energije i uticaj na životnu sredinu. Ovaj brod je prvi od dva naručena za Volkswagenov-u rutu između Evrope i Sjeverne Amerike.

„Koncept Sleipner je rezultat bliske saradnje između Wallenius-a, KNUD E. HANSEN-a i Volkswagen-a. Ovo partnerstvo nam je omogućilo da napravimo korake ka zaista održivoj plovidbi sa brodom Future Way“, izjavio je Johan Mattsson, generalni direktor kompanije Wallenius Marine.

„Ovi brodovi ne samo da emituju manje CO2, već i manje azotnih oksida, čestica čađi i sumpornih oksida, što poboljšava kvalitet vazduha u lokalnim sredinama,“ dodao je Simon Motter, šef Volkswagen Group Logistics. „Inovativan dizajn ovih brodova rezultira manjom potrošnjom goriva i omogućava nam da dodatno smanjimo emisije.“

Brod Future Way može prevoziti do 6.500 automobila, koristeći efikasan sistem centralne rampe za utovar i istovar. Ovaj brod dug 200 metara i širok 37 metara izgrađen je u brodogradilištu CIMC Raffles u Kini.

Izvor: gCaptain

Podijeli vijest:

Leave a Reply