Skip to main content
search
VijestiSvijet

Pangaea kupuje MTM-ovu flotu handy brodova

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Pangaea Logistics Solutions je sklopila dogovor o kupovini flote handy balkera kompanije M.T. Maritime Management (MTM) u transakciji vrijednoj 194 miliona dolara, u kojoj su sva sredstva prenijeta putem razmjene akcija.

Kompanija, koja je kotirana na NASDAQ-u, dodaje 15 brodova tipa handysize u svoju flotu, čiji kapacitet varira od 33.000 dwt do 40.000 dwt, s prosječnom starošću od oko 10,5 godina. Za ovu akviziciju Pangaea će izdati 19 miliona akcija svoje obične dionice privatno držanom MTM-u.

„Ova transakcija predstavlja ključnu stratešku prekretnicu za naše poslovanje, kojom proširujemo našu vlasničku flotu za skoro 60%, na ukupno 41 plovilo, i pruža nam priliku da ostvarimo dodatni rast i unaprijedimo našu efikasnost i profitabilnost“, izjavio je Richard du Mulen, predsjednik odbora Pangaea-e.

Mark Filanovski, izvršni direktor Pangaea-e, dodao je: „Vjerujemo da je ova transakcija izuzetno atraktivna kako sa finansijskog, tako i sa strateškog stanovišta, i omogućava nam da još bolje iskoristimo povoljne makroekonomske uslove na tržištu suvog rasutog tereta.“

Izvor: Splash247

Podijeli vijest:

Leave a Reply