Skip to main content
search
VijestiSvijet

Fincantieri: Star Princess porinuta u Monfalcone-u

By 01/10/2024October 2nd, 2024Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: Princess Cruises

Danas je u brodogradilištu Monfalcone obavljeno porinuće broda Star Princess, drugog kruzera na LNG koji Fincantieri gradi za kompaniju Princess Cruises.

Ceremoniji su, između ostalih, prisustvovali John Padgett, predsjednik Princess Cruises-a, i Cristiano Bazzara, direktor brodogradilišta Fincantieri u Monfalcone-u. Kuma ceremonije bile su Chiara del Vecchio, treći inženjer na brodu Sun Princess, i Francesca Maraventano, izvršna asistentkinja u brodogradilištu Monfalcone.

Sa bruto tonama od približno 178.000 tona, Star Princess je sestrinski brod Sun Princess-u, takođe izgrađenom u Monfalcone-u i isporučenom ranije ove godine. To je drugi najveći brod ikada izgrađen u Italiji i drugi kruzer na LNG pogon koji Fincantieri gradi za ovog vlasnika.

Star Princess je drugi brod u Sphere klasi kompanije Princess Cruises-a, a isporuka se očekuje na jesen 2025. godine. Novi brod će moći da primi približno 4.300 putnika i zasnovan je na dizajnu platforme sljedeće generacije.

Princess Cruises je jedna od vodećih svjetskih kruzing kompanija koja upravlja flotom od 17 modernih brodova, prevozeći milione gostiju svake godine do 330 destinacija širom svijeta.

Izvor: Fincantieri

Podijeli vijest:

Leave a Reply