Skip to main content
search
VijestiSvijetIstaknute Vijesti

Carnival Corporation: Polovina krstarenja za 2025. već rasprodata

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

“Gledajući ka budućnosti, potražnja i dalje raste dok njome aktivno upravljamo,” izjavio je Josh Weinstein, izvršni direktor kompanije Carnival Corporation.

Weinstein je govorio tokom konferencijskog poziva povodom izvještaja o poslovanju kompanije u trećem kvartalu, koji je održan u ponedjeljak ujutro.

Rekao je da je kompanija već prodala skoro polovinu svojih krstarenja za 2025. godinu.

„U ovom trenutku, 2025. godina bilježi istorijski visoke nivoe kako u pogledu popunjenosti, tako i u cijenama,” rekao je Weinstein analitičarima sa Wall Street-a.

„Sva glavna raspoređivanja krstarenja su po višim cijenama nego prethodne godine. Svaka marka u našem portfoliju je dobro rezervisana za 2025. po većim cijenama, što potvrđuje kontinuirane rezultate naših napora u generisanju potražnje kroz naš optimizovani portfolio,” dodao je.

Weinstein je zasluge za ove rezultate pripisao strategiji baznog punjenja kapaciteta.

„U stvari, u poslednja tri mjeseca, prednost cijena za 2025. u odnosu na prošlu godinu se dodatno povećala, kako za cijelu godinu, tako i za svaki kvartal pojedinačno. A s obzirom na to da je skoro polovina 2025. već rezervisana, uvjereni smo da ćemo zadržati ovaj pravac.”

„Iako je još rano, unaprijeđeni komercijalni rezultati već donose benefite za 2026. godinu, s obzirom na to da smo u posljednja tri mjeseca ostvarili rekordne rezervacije za krstarenja planirana za buduće periode,” dodao je, „Ova izuzetno snažna rezervisana pozicija za 2024, 2025. i 2026. godinu dovela je do rekordnih depozita korisnika u trećem kvartalu od skoro 7 milijardi dolara, uz kontinuirani rast unaprijed kupljenih usluga i proizvoda na brodu.”

Izvor: cruiseindustrynews.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply