Skip to main content
search
VijestiSvijet

Civmec se dogovorio o preuzimanju njemačkog brodogradilišta u Australiji

AAA

Izvor fotografije: Kapa1966 / Shutterstock.com

Inženjerska grupa Civmec postigla je dogovor o okvirnom sporazumu za preuzimanje Luerssen Australia, njemačkog partnera u izgradnji šest Arafura class Offshore Patrol plovila za Kraljevsku australijsku mornaricu, u okviru postojećeg SEA1180 ugovora.

Po završetku transakcije, NVL B.V. & Co. KG (Naval Vessels Lürssen) prenijeće sav svoj udio u kompaniji Luerssen Australia, uključujući kompletnu imovinu, zaposlene i licence.

Ovo će obezbijediti neprekidnu izradu i izgradnju Arafura class Offshore Patrol plovila u brodogradilištu Osborne South u Južnoj Australiji, kao i u postrojenju u vlasništvu Civmeca u Henderson-u, Zapadna Australija, navodi se u saopštenju.

Izvršni predsjednik Civmeca, Jim Fitzgerald, izjavio je: „Preuzimanje Luerssen Australia predstavlja prirodan korak za Civmec kao suvereno australijsko brodogradilište sa vrhunskim kapacitetima i iskusnom radnom snagom.

Radimo na ovom projektu od 2018. godine i uvjereni smo u našu sposobnost da završimo preostali obim posla i osiguramo nesmetan prelaz za sve zainteresovane strane.“

Izvor: aumanufacturing.com.au

Podijeli vijest:

Leave a Reply