Skip to main content
search
VijestiNautikaIstaknute Vijesti

Prva Bering 88 motorna jahta od 26 metara završila probne vožnje

AAA

Izvor fotografije: Bering Yachts

Prva motorna jahta Bering 88 dužine 26,2 metra uspješno je završila probne vožnje nakon porinuća u junu ove godine. Očekuje se da će biti isporučena vlasniku do kraja 2024. godine.

Prema informacijama iz Bering Yachts-a, “probne vožnje pokazale su da je plovilo premašilo sva očekivanja u pogledu brzine, dometa i efikasnosti potrošnje goriva.”

Jahta Bering 88, čiji su spoljni dizajn i pomorska arhitektura razvijeni u samom turskom brodogradilištu Bering Yachts, može primiti do 10 gostiju raspoređenih u pet kabina. Pored toga, jahta može ugostiti i posadu od pet članova.

Ranije poznata kao Bering 80, Bering 88 je razvijena sa naglaskom na efikasnost. Brodogradilište opisuje ovu jahtu kao “savršeno plovilo za čarter”, koje kombinuje niske operativne troškove sa udobnim sadržajima.

Unutrašnjost motorne jahte nudi više od 177 kvadratnih metara životnog prostora, uključujući prostorije za posadu od 43 kvadratna metra i tehničke prostore od 128 kvadratnih metara.

Sa deplasmanom od 223 metrička tona, Bering 88 nudi obilje skladišnog prostora, omogućavajući nezavisna putovanja. Što se tiče performansi, jahta može dostići maksimalnu brzinu od 10,5 čvorova. Kada krstari brzinom od 8,5 čvorova, Bering 88 ima domet od 5,000 nautičkih milja.

“Bering 88 kombinuje prostor, efikasnost i svestranost, što je čini odličnim izborom za komercijalnu i privatnu upotrebu,” zaključili su iz Bering Yachts-a.

Izvor: superyachttimes.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply