Skip to main content
search
VijestiSvijetIstaknute Vijesti

Wärtsilä isporučuje sisteme za rukovanje teretom i snabdijevanje gorivom za šest novih LPG brodova

AAA

Izvor fotografije: Wärtsilä

Wärtsilä Gas Solutions, dio tehnološke grupe Wärtsilä, dobila je ugovor za isporuku sistema za rukovanje teretom i snabdijevanje gorivom za šest novih MGC-ova. Ovo dodatno učvršćuje vodeću poziciju kompanije na tržištu u ovom sektoru. Novi brodovi se grade u brodogradilištu Jiangsu Yangzi-Mitsui (YAMIC) u Kini za jednog japanskog vlasnika broda. Wärtsilä je ovu narudžbu zabilježila u trećem kvartalu 2024. godine.

Brodovi će transportovati i koristiti LPG kao gorivo. Wärtsilä rješenja su dizajnirana da osiguraju sigurnu i efikasnu operaciju brodova sa LPG teretom i gorivom.

„Sarađivali smo sa brodogradilištem YAMIC i ranije, i zadovoljstvo nam je što možemo nastaviti ovu dobru saradnju. Ova narudžba predstavlja značajnu potvrdu snažne pozicije koju su Wärtsilä sistemi za rukovanje teretom i snabdijevanje gorivom ostvarili u ovoj kategoriji brodova“, izjavio je Barry Yang, menadžer prodaje, Wärtsilä Gas Solutions, Kina.

Brodogradilište YAMIC je zajedničko preduzeće između Yangzijiang Shipbuilding Group i Mitsui E&S Shipbuilding. Oprema od strane Wärtsilä je planirana za isporuku brodogradilištu počevši od aprila 2025. godine.

Izvor: Wärtsilä

Podijeli vijest:

Leave a Reply