Skip to main content
search
VijestiSvijet

Silver Nova, najbolji „ekološki svjestan“ ultraluksuzni kruzer svih vremena

By 03/05/2023July 8th, 2023Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: Darryl Brooks / Shutterstock.com

Postavljen da bude dvanaesti brod u floti vodeće ultraluksuzne kruzerske linije, kad bude lansiran u ljeto 2023., Silver Nova biće ekološki „najsvjesniji“ ultraluksuzni kruzer ikada izgrađen. Među posmatračima u brodogradilištu Meyer Werft došlo je do velikog uzbuđenja dok su se vrata građevinske dvorane razdvajala uoči repozicioniranja broda.

Za nekoliko sati Silver Nova je pozicionirana uz pristanište u susjednom lučkom bazenu, gdje će se nastaviti faza opremanja. Obilježavajući važnu prekretnicu i poštujući brodograđevinsku tradiciju, kapetan Cosimo Pontillo zavario je poseban novčić na zid na palubi bazena, koji će budućim gostima broda ostati vidljiv kao simbol sreće. Vješti majstori Meyer Werfta očistili su trup broda, pričvrstili njegov lijevak i postavili joj LNG i radarske jarbole.

Jedinstveno za brodogradilište Meyer Werft je sljedeće putovanje Silver Nove – zakazano za kraj maja 2023. i podrazumijevaće prelaz od 32 km (otprilike 20 milja) niz usku rijeku Ems do mora.

Sa njenim isplovljavanjem u brodogradilištu Meyer Werft, među našim gostima, zajednicom partnera za putovanja i proširenom familijom Silversea, raste iščekivanje za lansiranje našeg 12. broda, Silver Nove.

rekla je Barbara Muckermann, predsjednica i izvršna direktorica Silversea Cruisesa.

Silver Nova utjelovljuje viziju naše kruzerske linije i evolucije naše flote. Namjenski je izgrađena za krstarenje okeanom, čime je započela evolucija vodećeg, ultraluksuznog krstarenja Silversea. Mi u Silversea i Royal Caribbean Group radujemo se što ćemo je dočekati u floti.
Silver Nova nije slična ničemu što smo do sada vidjeli u industriji luksuznih krstarenja.

rekao je Roberto Bruzzone, SVP Marine Operations, Silversea Cruises.

Osim što je najodrživiji ultraluksuzni brod na moru, Silver Nova će goste upoznati sa novim nivoom udobnosti, uz neke od najprostranijih smještaja u industriji; najveći niz barova, salona i restorana od bilo kojeg ultra luksuznog broda i uz to mnoštvo neviđenih inovacija.

Ovaj brod je važan korak prema zelenom krstarenju zbog svojih brojnih tehnoloških rješenja, kao i visoke ekološke kompatibilnosti i energetske efikasnosti. Osim toga, Silver Nova ima posebno inovativan dizajn enterijera.

rekao je Jan Meyer, generalni direktor, Meyer Werft.

Izvor: Silversea

Podijeli vijest:

Leave a Reply