Skip to main content
search
VijestiSvijet

Status QS21, visoko priznanje američke obalske straže za sigurnosti i kvalitet

By 03/05/2023July 8th, 2023Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: Wangkun Jia / Shutterstock.com

Liberijski registar dobio je status QUALSHIP 21 (QS21) za razdoblje 2023.-2024. od strane Obalske straže Sjedinjenih Država (USCG).
Status QS21 može koristiti i brodovima i prirodi u promociji visokih standarda upravljanja bezbjednošću i životnm sredinom.

Da bi se kvalifikovale za QS21, pomorske vlasti moraju da imaju trogodišnji koeficijent zadržavanja lučke kontrole (PSC) manji od 1,00% i da imaju 10+ PSC pregleda godišnje u poslednje tri godine.

Prestižni program QS21 prepoznaje plovila i države koji su uspješno zadovoljili određene zahtjeve i propise o sigurnosti i kvalitetu prilikom pristajanja u lukama u Sjedinjenim Državama.

Alfonso Castillero, glavni izvršni direktor Liberijskog međunarodnog registra brodova i korporacija (LISCR), komentarisao je to ovako:

Osjećamo se privilegovanima što smo još jednom primili priznanje QUALSHIP 21, ključni parametar koji pomorski sektor koristi za procjenu kvaliteta i efikasnosti. Vrijedno radimo na zapošljavanju kvalifikovanog osoblja i sprovodimo programe kao što je naš program dinamičke prevencije, kako bismo održali sigurnu i usklađenu flotu. Osim statusa Bijele liste u MOU Pariz i MOU Tokio, naše uključivanje u QUALSHIP 21, dodatno pokazuje našu predanost postizanju izvrsnosti. Zahvaljujemo USCG-u što je prepoznao naše napore i što je sarađivao sa nama u našim pokušajima da osiguramo usklađenost flote.

Liberijski registar ima davno uspostavljene rezultate najviših standarda za sigurnost plovila i posade i najviši nivo inovativne usluge prema vlasnicima. Registar se sastoji od preko 5.000 brodova koji okupljaju 240 miliona bruto tona, što predstavlja 15 posto svjetske okeanske flote. Nadalje, liberijski registar ima zasluženu reputaciju potpore međunarodnom zakonodavstvu osmišljenom za održavanje i poboljšanje bezbjednosti i efikasnosti pomorske industrije i zaštite prirode morskog svijeta.

Izvor: Liberian Registry

Podijeli vijest:

Leave a Reply