Skip to main content
search
VijestiSvijet

Projekat „dvostruko gorivo“: Mitsubishi i Storm Group udružuju snage

By 25/05/2023July 8th, 2023Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Mitsubishi Turbocharger and Engine Europe B.V. (MTEE) i Storm Group potpisali su Letter Of Intent (LOI) za zajednički razvoj kompleta za naknadnu ugradnju metanol-dizela sa dvostrukim gorivom za unutrašnji transport.

LOI ima za cilj da uskladi očekivanja Mitsubishi-ja i STORM-a za razvoj pomorskog kompleta za naknadnu ugradnju metanol-dizela sa dvostrukim gorivom za brodski motor Mitsubishi.

Koedood Marine Group, dio Storm Group-e, plasiraće ovu novu tehnologiju koristeći svoju mrežu unutar pomorske industrije.

Motor sa unutrašnjim sagorijevanjem nije problem, već prije svega upotreba fosilnih goriva i moramo promijeniti ovaj način rada! Metanol obećava visoko smanjene emisije zbog činjenice da nakon što sagori u motoru oslobađa samo CO2 i ne oslobađa sumporni oksid (SOx) i mnogo niže nivoe drugih štetnih sadržaja. Zato je metanol gorivo koje obećava smanjene emisije kada se koristi u motoru sa unutrašnjim sagorijevanjem.

rekao je Timo Schlotzhauer, generalni direktor August STORM GmbH & Co.

Partneri će sarađivati i sa kompanijama August STORM, Scandiesel, Emigreen i Hybrid Ship Propulsion.

MTEE se obavezao da prihvati i oživi „MISSION NET ZERO“. Zato je kompanija pokrenula inicijativu za energetsku tranziciju.

Uspostavili smo inicijativu za energetsku tranziciju, koja nastoji da dekarbonizuje industriju motora, posebno na morskom tržištu.

rekao je Morten Brix, generalni direktor odjeljenja za motore u MTEE.

Prevoz unutrašnjim plovnim putevima ima važnu ulogu u transportu robe u Evropu. Prema partnerima, dekarbonizacija ovog sektora je ključna za smanjenje globalnih emisija. Zato MTEE ulaže u razvoj novih tehnologija, kao što su vodonik i metanol, kako bi se suočio i sa tim izazovom.

Autor: Fatima Bahtić
Izvor: Offshore Energy

Podijeli vijest:

Leave a Reply