Skip to main content
search
VijestiSvijet

Corsica Ferries traži optimalnu održivost dekarbonizacije, uz pomoć Wärtsilä modela

By 23/05/2023July 8th, 2023Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: Giovanni Cardillo / Shutterstock.com

Tehnološka grupa Wärtsilä sprovodiće modeliranje dekarbonizacije na dva plovila u floti Corsica Ferries.
Studija će stvoriti digitalni model dva broda kako bi se simulirao efekat različitih tehnologija dekarbonizacije na njihovu usklađenost sa životnom sredinom. To će omogućiti tačnu procjenu povećanja efikasnosti primjenom najnovijih tehničkih inovacija. Inače, narudžbu je rezervisala Wärtsilä u martu 2023.

„Mega Express“ i „Mega Express II“ su sestrinski brodovi dugi 176 metara. Oba rade sa Wärtsilä motorima i propelerima. Ponovna hibridizacija propelera biće među tehnologijama koje će se procijeniti tokom modeliranja, kao i Wärtsilä Energoprofin rješenje za uštedu energije propelera i sistem Air Lubrication koji smanjuje potrošnju goriva.

Ogromna je prednost biti u mogućnosti unaprijed izvesti simulacije kako će različiti proizvodi, rješenja i sistemi uticati na efikasnost. To će nam pomoći u našim naporima da dekarbonizujemo rad flote i ispunimo svoje ciljeve održivosti. Poštujemo iskustvo i mogućnosti Wärtsilä i zadovoljstvo nam je da nastavimo dobar odnos između naših kompanija sa ovim programom modeliranja.

kaže Nicolò Verrina, Energy Transition Naval Architect & Ocean Engineer, Corsica Ferries.

Zakonodavstvo IMO o indikatoru intenziteta ugljenika (CII) podstiče napredak pomorske industrije prema većoj efikasnosti i smanjenim emisijama CO2.

kaže Giulio Pacini, menadžer za usluge dekarbonizacije, Project Services u Wärtsilä.

Wärtsilä služba za dekarbonizaciju flote osmišljena je za rješavanje izazova usklađenosti sa propisima o životnoj sredini. Kombinujući procjene izvršene na osnovu podataka sa stručnim savjetima i preporukama, usluga omogućava operaterima da odluče o optimalnom putu ka dekarbonizovanim operacijama uz isplative investicije. Usluga je u skladu sa Wärtsilä strategijom podrške životnom ciklusu i poboljšava poziciju kompanije kao pouzdanog partnera svojim kupcima.

Izvor: Wartstila

Podijeli vijest:

Leave a Reply