Skip to main content
search
VijestiSvijet

Tototheo Maritime i Starlink, satelitski povezuju brodove i posadu

By 31/05/2023July 8th, 2023Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Tototheo Maritime, vodeći provajder inovativnih komunikacionih i tehnoloških rješenja za pomorsku industriju, najavio je da sarađuje s Intership Navigation-om kako bi svojoj floti pružio uslugu satelita Starlink.

Intership Navigation će u početku testirati uslugu na tri svoja broda, sa namjerom da je implementira u cijeloj svojoj floti.

Flota koju posjeduje i kojom upravlja Intership sastoji se od različitih vrsta plovila, ukupno oko 70 brodova. Osim toga, Intership radi i menadžment posade 50 brodova.

Starlink, koji je razvio SpaceX, nudi satelitsku internetsku vezu velike brzine i niske latencije za brodove na moru. Omogućava i članovima posade da ostanu povezani sa svojim porodicama i istovremeno pruža bržu i pouzdaniju povezanost za kritičnu komunikaciju i operacije brod-obala.

Uzbuđeni smo što sarađujemo sa Intership Navigation-om kako bismo pružili Starlink njihovoj floti.

rekla je Despina Panayiotou Theodosiou, izvršni direktor Tototheo Maritime-a.

Sa sve većom potražnjom za brzim komunikacijama na moru, Starlink mijenja igru za pomorsku industriju. Članovi posade sada mogu nesmetano da komuniciraju sa glavnim štabom i pomoćnim osobljem na kopnu, kao da su u bilo kojoj kancelariji širom svijeta. Ponosni smo što smo na čelu ovog tehnološkog napretka i radujemo se što ćemo podržati put digitalne transformacije Intership Navigation-a.

Neprestano tražimo načine za poboljšanje iskustva na brodu za članove naše posade i poboljšanje operativne efikasnosti.

rekao je Dieter Rohdenburg, izvršni direktor Intership Navigation-a.

Usluga Starlink koju pruža Tototheo Maritime veliki je iskorak u tom smjeru i drago nam je što je testiramo na našim brodovima. Uvjereni smo da će nam ova usluga omogućiti da ostanemo povezani i optimizujemo svoje poslovanje.

Tototheo Maritime, sa sjedištem u Limassol-u sa kancelarijama u Grčkoj i Njemačkoj, jedan je od vodećih svjetskih provajdera komunikacionih i pomorskih tehnoloških usluga.

Specijalizovana je za inovativna, efikasna i operativna rješenja u području digitalizacije, satelitskih i radio komunikacija, automatizacije i navigacionih sistema.

Intership Navigation osnovan je 1988. godine i od tada je iz male kompanije koju je osnovala njemačka Hartmann Group-a prerastao u velikog međunarodnog brodovlasnika.

Intership upravlja svojom raznolikom flotom iz svojih kancelarija u Limassol-u (Kipar) i mrežom kancelarija za tehničku podršku širom svijeta.

Izvor: Tototheo Maritime

Podijeli vijest:

Leave a Reply