Skip to main content
search
VijestiSvijet

Najveće spajanje ikada: OSM Thome dobija zeleno svjetlo od vlasti

By 01/06/2023July 8th, 2023Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Organi za zaštitu konkurencije sada su odobrili spajanje OSM Maritime Group i Thome Group. Spojena kompanija OSM Thome biće po svemu sudeći moćna sila na međunarodnom tržištu upravljanja brodovima, zastupljena u 22 zemlje sa sjedištem u Arendal-u u Norveškoj.

Ovo je veliki dan za OSM Thome. Naše spajanje je sada formalno i konačno odobreno. Spojena kompanija kombinuje ponosne tradicije sa velikim ambicijama. Naše poslovanje zasnovano je na norveškim pomorskim vještinama, a uz vješte zaposlene na vodećim brodskim lokacijama širom svijeta ojačaćemo našu poziciju inovativnog i vodećeg svjetskog pružaoca usluga upravljanja brodovima. Izgradili smo kompaniju za budućnost, sa sigurnim, efikasnim i održivim upravljanjem brodovima kao naš DNK. To će dati dodatnu vrijednost našim klijentima i našim kolegama.

kaže izvršni direktor OSM Thomea, Finn Amund Nordbye.

Nekoliko vodećih svjetskih brodara klijenti su OSM Thome-a, a flota uključuje različite segmente kao što su rasuti teret, kontejneri, automobilski brodovi i offshore brodovi. Inače, ova kompanija se bavi upravljanjem sa skoro 450 brodova i odgovorna je za posadu na oko 550 dodatnih brodova.

Poštujemo i cijenimo povjerenje koje su nam ukazali naši klijenti, a mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da opravdamo kroz naše non-stop operacije na sedam mora. Znamo potrebe naših klijenata, a naše vješte i vrijedne kolege, kako na kopnu tako i na moru, od ključne su važnosti u ovome poslu kako bismo mogli pružiti najbolja rješenja. Imamo vještine i sposobnost da nastavimo sa rastom. To ćemo učiniti tako što ćemo ponuditi konkurentna rješenja i dobru vodeću brigu o našim postojećim, ali i novim klijentima.
Ostaćemo vodeći u bezbjednom i efikasnom upravljanju, kao i u važnim područjima kao što su digitalizacija, sajber bezbjednost i 'zeleno pomorstvo'.
Proces integracije je detaljno isplaniran i sada, kada je spajanje konačno odobreno, može započeti rad na spajanju dvije organizacije.
Kroz ovaj proces, svakodnevno upravljanje brodovima i pažnja prema našim klijentima ostaju glavni prioritet. Nova kompanija gradiće se na najboljim temeljima OSM Maritime-a i Thome-a, nastavljajući snažna, kvalifikovana profesionalna okruženja.
Polazište ovog spajanja bilo je jedinstveno jer su dvije kompanije već imale toliko toga zajedničkog, poput norveškog vlasništva, poslovne filozofije, vrijednosti i pogleda na budućnost. Proces integracije odvijaće se brzo i pravilno te u dobrom dijalogu sa zaposlenima u različitim sjedištima.
"Sve je u ljudima" već je dugi niz godina oznaka OSM-a i ostaje osnovni kredo i za novu, spojenu kompaniju. Nedavno je odlučeno i ko će se pridružiti izvršnom direktoru Finn Amundu Norbye-u u upravljačkoj grupi. Tim kvalifikovanog pomorskog iskustva, sa 2.000 zaposlenih na kopnu i naših 29.000 pomoraca, doprinijeće razvoju poslovanja na način koji služi klijentima.

navodi Norbye.

Izvor: OSM Thome

Podijeli vijest:

Leave a Reply