Skip to main content
search
VijestiSvijet

Brightmark i Chevron rade na najvećem projektu obnovljivog prirodnog gasa u Americi

By 01/06/2023July 8th, 2023Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Brightmark RNG Holdings LLC pozicioniran je za proširenje proizvodnje obnovljivog prirodnog gasa (RNG) sa pet novih projekata farmi anaerobne digestije u zapadnom Michigan-u, dizajniranih za pretvaranje životinjskog otpada u obnovljiva goriva.
Brightmark RNG Holdings LLC je zajedničko preduzeće između Chevron U.S.A. Inc., podružnice kompanije Chevron Corporation (NYSE: CVX) i Brightmark Fund Holdings LLC, podružnice Brightmark LLC.

Zajedničko preduzeće za obnovljivi prirodni gas Chevron-Brightmark upravlja nacionalnim sistemom zajedničkih projekata RNG-a.

Projekat Castor, koji prerađuje đubrivo iz jednog velikog digestora, drugi je najveći RNG projekat Brightmark-a i Chevron-a.

Ostali projekti u Michigan-u u zajedničkom poduhvatu uključuju Meadow Rock, Red Arrow, Willow Point i SunRyz.

Uzbuđeni smo što sarađujemo sa našim partnerom Chevron-om i farmerima u Michigan-u kako bismo napredovali u razvoju naših RNG projekata, koji su osmišljeni kako bi podstakli rezultate manjeg intenziteta ugljenika za organski otpad i ulaganja u lokalne farmere i njihove okolne zajednice koje podržavaju rješenja sa nižim emisijama ugljenika.

rekao je Bob Powell, osnivač i glavni izvršni direktor kompanije Brightmark LLC.

Razvijamo našu mrežu strateških odnosa sa poljoprivrednicima širom zemlje kako bismo unaprijedili smanjenje intenziteta ugljenika u poljoprivrednoj industriji traženjem obnovljivih goriva iz novih izvora i razmatranjem izazova cirkulacije u sve većem obimu.

Anaerobna digestija je cirkularna tehnologija koja sakuplja životinjsko đubrivo sa partnerskih lokacija i pretvara ga u obnovljivi prirodni gas, a đubrivo i vodu koji se mogu reciklirati, vraćaju u poljoprivredne i energetske sisteme za ponovnu upotrebu.

Uključujući ove projekte u Michigan-u, zajedničko preduzeće Chevron-Brightmark RNG ima ukupno 20 RNG projekata širom zemlje.

Prelazak na budućnost sa nižim emisijama ugljenika djelimično zavisi od ambicioznih inovacija i pragmatičnih rješenja.
Pokretanje ovih projekata anaerobne digestije sa Brightmark-om može nam pomoći u razvoju novih rješenja za transport, industriju i klijente koji se oslanjaju na naše proizvode.

rekao je Andy Walz, predsjednik kompanije Chevron Americas Products.

Neto smanjenje emisija štetnih gasova iz stajskog đubriva prerađenog na projektima farmi za anaerobnu digestiju u Michigan-u, ekvivalentno je sadnji preko 179.000 hektara šume svake godine.

Osim toga, očekuje se da će se ovim projektima smanjiti primjena sirovog đubriva na zemljište i poboljšati mirisi, kvalitet vode i prakse upravljanja hranjivim materijama na poljoprivrednim gazdinstvima.

Uvijek smo nastojali da upravljamo našom zemljom, zajednicom i industrijom. Brightmark je naš cijenjeni partner u našim naporima da unaprijedimo poslovanje sa nižim prusustvom ugljenika.

izjavio je Greg Stahl, vodeći čovjek projekta Castor.

Izvor: Chevron

Podijeli vijest:

Leave a Reply