Skip to main content
search
VijestiSvijet

Tradicija duga 70 godina: Warsash Maritime School prvoklasno pomorsko obrazovanje za pomorce

By 02/06/2023July 8th, 2023Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Tradicija, kvalitet i kontinuitet u radu, uglavnom su najbolja referenca kada treba predstaviti proizvod ili uslugu. Ta tri faktora su temelj na kome je i svjetski poznata prosvjetna ustanova Warsash Maritime School izgradila svoje povjerenje u oblasti visokokvalitetnog obrazovanja i obuke za pomorsku i offshore industriju, kako bi zadovoljila sve veću globalnu potražnju za posadom, oficirima i kapetanima koji su obučeni po najvišim profesionalnim standardima.

A, potražnja za ovakvim kadrovima je sve više usmjerena na one najbolje. U poređenju sa standardima od prije samo deset godina, zahtijevi kompanija su sve veći, a nove tehnologije traže široko obrazovanje, od tradicionalnih “vječnih” vještina, do najbolje informatičke pismenosti. Takvo obrazovanje i takav kadar može da stvori samo ona obrazovna institucija koja ima dugo iskustvo i koja je, istovremeno, uhvatila “priključak” sa današnjim tehnologijama i novim sistemima. Sve to nudi Warsash Maritime School, i to ne “od juče”.

Naime, prvi kursevi ship handling-a u ovoj instituciji počeli su 1980., dakle, prije više od četrdeset godina. Skoro pola vijeka “proizvodnje” najškolovanijeg pomorskog kadra, svakako je respektabilna činjenica kojoj ne treba dodati ništa, jer govori za sebe dovoljno.

Ovo ugledno svjetsko ime, kada je obrazovanje pomoraca u pitanju, svojim radom i kadrovima koji su mnogo puta oplovili svijet i nalaze se u vodećim svjetskim kompanijama, reklo je dovoljno.

Sertifikati koje Warsash Maritime School izdaju, takođe govore za sebe.

Preciznije rečeno, navigacijski oficiri, pomorski inženjeri i pomorski elektrotehničari imaju koristi od njihovih međunarodno priznatih programa sertifikacije, od početnog ulaska kao oficirski kadeti do zapovjednika i upravitelja stroja. Njihovu obuku o bezbjednosti STCW pružaju tehnički stručnjaci sa dugogodišnjim iskustvom u svojoj oblasti.

Warsash pruža prvoklasno pomorsko obrazovanje, obuku, konsultacije za pomorsku industriju duže od 70 godina. Naslijeđe ove institucije i vrijednosti koje je promovisala kroz edukaciju, usmjeravale su generacije kadeta u uspješne karijere.

Od Stoneham-a do St. Mary’s, Warsash Maritime School se razvijala decenijama kako bi osigurala da ostanu na čelu obuke i obrazovanja za pomorce.

A, počeli su kao pioniri u korišćenju simulatora mosta broda, mašinskog stroja i operacije sa tečnim teretom, te je njihov specijalizovani objekat za obuku rukovanja brodom jedini u Velikoj Britaniji i jedan od samo nekoliko takvih velikih centara u svijetu. Njihovi vodeći provajderi obuke i usluga u industriji nude jedinstven spektar resursa za pomorstvo.

Partneri za obuku pružaju programe poput predusretljivih stručnih savjeta i medicinske obuke, kao i RYA kurseve. Veliki dio ove obuke održavaju se i na brodovima. Nudi se ovdje i podrška u svim oblastima uključujući i zapošljavanje, operativni menadžment, upravljanje navigacijom i multimediju.

Warsash Maritime School svoje osoblje uključuje u sve procese donošenja odluka koji oblikuju politiku pomorskog obrazovanja i obuke kroz aktivno učešće u stručnim i industrijskim tijelima. Škola ima sva potrebna stručna odobrenja, akreditacije i standarde, i članovi su brojnih industrijskih tijela.

Izvor: Warsash Maritime School

Podijeli vijest:

Leave a Reply