Skip to main content
search
VijestiSvijet

MOL i Marlink idu prema hibridnim mrežnim rješenjem, uključujući Starlink

By 07/06/2023July 8th, 2023Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: T. Schneider / Shutterstock.com

Japanski brodarski div Mitsui počinje da koristi novo, potpuno integrisano rješenje velike brzine za pokretanje svog strateškog projekta budućnosti.
Marlink, kompanija za pametne mreže i digitalna rješenja, omogućava japanskoj brodarskoj kompaniji Mitsui O.S.K. Lines (MOL) da procijeni uticaj LEO internetskih usluga na poslovnu održivost i dobrobit posade.

Prema sporazumu postignutom krajem 2022. godine, vodeća japanska brodarska kompanija procijeniće prošla, sadašnja i buduća korisnička iskustva i istražiti kako pristup internetu može doprinijeti strategiji regrutovanja i zadržavanja posade kompanije, koristeći uslugu Starlink niske latencije unutar Marlink-ovog rješenja pametne hibridne mreže.

MOL koristi Starlink-ovo LEO rješenje na svojim brodovima za prevoz automobila kako bi osigurao dodatni sloj brze povezanosti u kombinaciji sa Sealink VSAT i L-band backup-om kako bi stvorio hibridno mrežno rješenje sljedeće generacije, koje kontroliše i nadzire Marlink-ova platforma za upravljanje XChange.

Starlink-ova LEO usluga sastavni je dio Marlink-ovog hibridnog mrežnog rješenja, dizajniranog za pružanje pouzdane predane brzine informisanja (CIR) u kombinaciji sa neuporedivim performansama maksimalne brzine informisanja (MIR).

Kao vlasnik moderne, globalne flote prevoza automobila, MOL će proučiti obrasce korištenja interneta na moru i identifikovati buduće potrebe kroz ankete članova posade kako bi procijenio dodatnu vrijednost LEO Internet usluga.

Projekat buduće ilustracije ispitaće, između ostalog, kako Marlink-ovo jedinstveno mrežno rješenje može poboljšati operativnu sigurnost i povećati transparentnost informacija za sve članove posade boljim pristupom društvenim mrežama, aplikacijama, i MOL internetu.

Uprkos napretku u brodskoj tehnologiji i plovidbi, pomorci su se suočili sa trajnim izazovima u komunikaciji i povezanosti na poslu i u životu.

rekao je Ryusuke Kimura, glavni direktor za digitalne informacije, MOL.

MOL čvrsto vjeruje da osiguravanje pouzdane i efikasne komunikacijske infrastrukture na brodovima ne samo da poboljšava zapošljavanje i zadržavanje stručnih članova posade, već i utire put besprijekornim digitalnim transformacijama koje prave revoluciju u industriju. Dostupnost visoke propusnosti, niska latencija pristupa internetu, omogućiće posadi pristup društvenim medijima, zabavnim uslugama ili poboljšanju kvaliteta video poziva kako bi ostali u kontaktu sa prijateljima i porodicom u bilo koje privatno vrijeme. MOL ne samo da će imati koristi od kvalifikovanije i motivisanije posade, već će moći da koriste i veću propusnost koja se pruža za optimizaciju digitalnih alata i operativnih procesa kako bi ostao u skladu sa operacijama transporta u tranziciji ka ekonomiji sa nultom emisijom ugljenika.

rekao je Tore Morten Olsen, predsjednik Maritime, Marlink.

Izvor: Marine Insight

Podijeli vijest:

Leave a Reply