Skip to main content
search
VijestiSvijet

Adoption Chartered: konsultantski sektor, ovlašteni savjetnici i akreditacije

By 03/06/2023July 8th, 2023Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Više od polovine članova Udruženja poslovnih savjetnika (MCA) usvaja akreditaciju ovlaštenog savjetnika za upravljanje (ChMC), što predstavlja značajan podsticaj planovima za rast industrije. Oni uključuju kompanije svih veličina od velikih do malih.

Uz predanost ChMC akreditaciji, članovi MCA pokazuju svoju odlučnost da zadrže najviše profesionalne standarde obuke i razvoja i zagarantuju klijentima najbolju uslugu.

Kompanija članica MCA, sastavljena od velikih, srednjih i MSP, angažuje iskusne stručnjake da postanu ovlašteni i traže akreditaciju za svoje interne programe za pružanje ChMC.

Kao i velike kompanije kao što su KPMG, EY i PwC, postoji niz MSP koji su usvojili akreditaciju, uključujući Alba Partners, Cadence Innova, Clarity, Mason Advisory, Managementors, NECS Consulting i Vendigital. ChMC akreditacija priznaje konsultante koji su postigli status Chartered, podižući standarde u cijeloj industriji i nadahnjujući viši nivo povjerenja.

Više od 750 ovlaštenih savjetnika za upravljanje već je dobilo titulu, na svom ChMC putovanju.

Sir Gareth Rhys William, glavni komercijalni direktor, rekao je:

U interesu je javnog sektora imati dinamični konsultantski sektor u kojem će raditi odgovarajuće kvalifikovane osobe sposobne da obavljaju posao uz odgovarajuće troškove. Stoga cijenimo usvajanje akreditacije ovlaštenog savjetnika za upravljanje i podstičemo sve konsultantske kompanije da razmotre akreditaciju svojih timova putem ovog ili drugih mehanizama kako bi pokazali svoju predanost klijentima.

Tamzen Isacsson, izvršni direktor Udruženja savjetnika za upravljanje (MCA), izjavio je:

Sve veće usvajanje ChMC-a od strane kompanija, svih veličina, pozitivan je znak predanosti industrije profesionalnim standardima i visokom nivou obuke i razvoja. Nastavićemo sarađivati sa našim članovima i širom konsultantskom industrijom na unapređenju vrijednosti profesionalnih standarda i priznavanja, te podstičemo sve konsultantske kompanije da razmotre usvajanje akreditacije.

Steve Watmough, predsjednik odbora MCA za MSP i izvršni predsjednik Mason Advisory, izjavio je:

Sve veći broj konsultantskih kompanija za MSP, koje usvajaju akreditaciju ChMC pokazuje predanost sektora svojim ljudima i visoke standarde obuke, razvoja i priznavanja. Kao predsjednik Odbora za MSP, MCA podstičem sva mala i srednja preduzeća da krenu njihovim stopama i ulažu u akreditaciju ChMC, jer ona nudi znatne koristi, uključujući poboljšanu vjerodostojnost, priznavanje i konkurentsku prednost na tržištu. MCA sa ponosom podržava svoje članove u podizanju ljestvice za industriju i pružanju izuzetne vrijednosti klijentima.

Izvor: MCA.org.uk

Podijeli vijest:

Leave a Reply