Skip to main content
search
VijestiSvijet

Sperry Marine sistem povezane navigacije, autopiloti i održavanje kursa uz smanjenu potrošnju goriva

By 08/06/2023July 8th, 2023Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: Klaus Oskar Bromberg / Shutterstock.com

Serija plovila u izgradnji u Kini imaće umreženi paket sistema navigacije i upravljanja.
Sperry Marine osigurao je ugovor o isporuci kompletnih navigacionih sistema, uključujući svoj VisionMaster Net bridge, NAVIGAT gyrocompass i autopilot NAVIPILOT 4500N za četiri plovila u izgradnji SAL Heavy Lift-a u brodogradilištu WuHu u Kini.

VM Net bridge sistem kompanije Sperry Marine omogućava umreženu navigaciju i može se pristupiti na daljinu sa drugog računara, smanjujući potrebu za ličnim pozivima za servis. VM Net dizajniran je za pojednostavljeno uvođenje i povećanu dostupnost sistema, stvarajući temelje za “velike podatke” na plovilu za poboljšanje operativne efikasnosti uz smanjenje troškova.

Optički žirokompas NAVIGAT 3500 pruža vrlo precizne informacije o nagibu, što je posebno važno za sigurne operacije u opterećenim uslovima.

NAVIGAT je porodica kompasa koja pruža vrhunsko mjerenje smjera u svim vrstama dinamičkih uslova i kompatibilnošću sa Sperry Marine CompassNet, prvim umreženim sistemom upravljanja u pomorskoj industriji. NAVIGAT 3500 takođe može doprinijeti povećanju efikasnosti goriva, podržavajući optimizaciju kursa pomoću Sperry autopilota NAVIPILOT 4500N, za koji je dokazano da smanjuje otpor kormila, dodatno poboljšavajući performanse plovila.

Dio NAVIPILOT serije sistema autopilota, NAVIPILOT 4500N, dizajniran je za pružanje poboljšanog održavanja kursa uz smanjenu potrošnju goriva i manje radno opterećenje na mostu. Nova plovila HAL imaće pogonske sisteme spremne za metanol i lučke operacije sa nultim emisijama zahvaljujući priključcima na električnu energiju uz obalu.

Plovila imaju snažne, brze i potpuno električne dizalice sa 1.600 tona nosivosti.

Dizajnirali smo naše brodove klase ORCA da budu najefikasnija plovila u svojoj klasi sa potrošnjom goriva i brojkama emisija ugljenika daleko superiornijim od bilo kojeg postojećeg broda za dizanje teških tereta.

rekao je dr. Martin Harren, vlasnik i izvršni direktor SAL Heavy Lift-a.

Naša odluka da odaberemo Sperry Marine za našeg partnera za navigaciona rješenja baziraju se na njihovoj sposobnosti da implementiraju sisteme koji zadovoljavaju naše posebne zahtjeve. Ovaj sporazum pokazuje sposobnost Sperry Marine da podrži primarne ciljeve SAL programa nove gradnje, pružajući napredna rješenja za bezbjednost plovidbe, kao i veću efikasnost plovila i uštedu goriva. Opremanje ovih visokospecijalizovanih brodova zahtijeva jedinstven spoj tehničke stručnosti i bliske koordinacije između SAL i Sperry-jevih globalnih timova.

rekao je James Collett, generalni direktor, Sperry Marine.

Izvor: Cyprus Shipping News

Podijeli vijest:

Leave a Reply