Skip to main content
search
VijestiSvijet

Poslovno udruživanje kompanija Cadler i Eneti

By 17/06/2023July 8th, 2023Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: Cadeler images

Cadeler A/S i Eneti Inc. objavili su 16. juna 2023. sklapanje ugovora o poslovnom spajanju kako bi bili partneri u offshore industriji vjetroelektrana. Kombinovana kompanija nosiće ime Cadeler sa svojim dionicama koje će biti uvrštene na Njujoršku berzu (NYSE), a odmah i na berzu OSE. Predložena kombinacija Cadeler-a i Eneti-ja ujedinjuje dvije kompanije sa decenijama operativnih rekorda iza sebe u poslu sa offshore vjetro-turbinama i instalaciji temelja.

Kombinovana zajednica kupcima će ponuditi pristup najvećoj, najrazličitijoj i najmodernijoj floti brodova za ugradnju vjetroelektrana sljedeće generacije na moru.

Kombinacija će pozicionirati Cadeler kao robusnog i pouzdanog igrača na tržištu sa istinskom globalnom prisutnošću, besplatnu flotu i dobre industrijske veze koje će kompaniji omogućiti ciljanje još većih i složenijih projekata kao odgovor na konzistentnu potražnju kupaca.

Ova kombinovana poslovna grupa upravljaće sa četiri plovila na vodi i šest najsavremenijih novih zgrada, velikih razmjera, predviđenih za isporuku od 2024. do 2026. godine.

Mikkel Gleerup, izvršni direktor Cadelera, izjavio je:

Kombinacija će predstavljati značajan iskorak u našoj sposobnosti da zadovoljimo povećanu potražnju na globalnom nivou za projektima u većoj razmjeri i u službi preko potrebne zelene tranzicije.

Kako bismo ostvarili tu ambiciju, našim kupcima pružićemo najveću i najrazličitiju flotu u industriji, kojom upravljaju visokokvalifikovani timovi, sa jedinstvenom stručnošću i rezultatima. Za kupce će ta kombinovana flota otvoriti mogućnosti bez premca, zbog povećane unakrsne iskorištenosti resursa i poboljšane fleksibilnosti, kapaciteta i okretnosti.

Takođe, kako je već rečeno, ova kombinovana poslovna grupa biće dvostruko uvrštena na NYSE i OSE berzi sa pro-forma tržišnom kapitalizacijom većom od 1,2 milijarde eura.

To će kompaniju učiniti vodećom za čistu igru u industriji vjetroparkova na globalnom nivou. Post kombinacija, Cadeler očekuje da će biti sve bolje pozicioniran za povećanu pažnju investitora, poboljšanu likvidnost trgovanja i poboljšanu pokrivenost analitičara u korist svih dioničara.

Andreas Sohmen-Pao, predsjednik Cadelera komentarisao je:

Ovo je strateška transakcija koja kombinuje dvije vodeće offshore kompanije za vjetroelektrane. Podstiče Cadeler-ovu viziju i sposobnost olakšavanja obnovljive tranzicije, a ja podstičem transakciju na temelju njenih industrijskih i finansijskih zasluga.

Izvor: Cadeler press

Podijeli vijest:

Leave a Reply