Skip to main content
search
VijestiNautika

BARIGO mjerni instrumenti, pouzdani i precizni

By 04/07/2023July 8th, 2023Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: HASPhotos / Shutterstock.com

Weimarski Bauhaus postavio je temelje savremenog estetskog rada arhitekata, dizajnera i umjetnika. BARIGO-ovi dizajni proizvoda temelje se na jasnom dizajnerskom jeziku Bauhaus-a.

Dizajn je više od oblika. Srce BARIGO proizvoda potiče iz precizne mehaničke industrijske tradicije Schwarzwald-a. Do danas, visokokvalitetni mjerni instrumenti i meteorološke stanice tradicionalne kompanije oživljavaju domišljatost upornih programera i genijalnih inženjera. Više od 80 godina BARIGO održava visoki nivo vertikalne integracije.

To znanje prenosi se iz godine u godinu. Bilo da se radi o vagama ili kretanju barometra – proizvodna umjetnost visoko obučenih djelatnika može se naći u svakom detalju.

Tako BARIGO pretvara “Made in Germany” u neuporedivo iskustvo proizvoda.

Svi BARIGO mjerni instrumenti stručno su izrađeni od visokokvalitetnih materijala u čvrstoj konstrukciji.

Spektar se kreće od izdržljive i otporne plastike za moderne spoljne proizvode do hroma i nerđajućeg čelika do solidnih materijala koji se vjekovima koriste u proizvodnji pomorskih instrumenata. Do danas su mnogi klasični brodski instrumenti izrađeni od visokokvalitetnog mesinga i vrijednog mahagonija – “mješavine materijala” koja je dokazala svoju trajnost na svim okeanima.

Prelijep dizajn inspirisan funkcijom, postojao je mnogo prije nego što je slogan “forma slijedi funkciju” postao široko prihvaćena formula dizajna. Tradicionalni detalji dizajna, inspirisani istorijskim modelima, čine naše klasične mjerne instrumente funkcionalnim i estetski ugodnim utilitarnim objektima.

Dizajn za linije proizvoda u modernom stilu slijedi iste visoke standarde. Brojne nagrade za dobar dizajn proizvoda, poput nagrade Red Dot ili “Focus Safety” Dizajnerskog centra Stuttgart, dokazuju da BARIGO nastavlja tradiciju ljepote i istovremeno korisnosti na najvišem nivou. Precizna, pouzdana funkcija, dobro osmišljen dizajn, robusna konstrukcija i beskompromisno tačna izrada – BARIGO instrument koji je kvalitetan i izdržljiv na dohvat ruke.

Izvor: Barigo

Podijeli vijest:

Leave a Reply