Skip to main content
search
VijestiSvijetIstaknute Vijesti

10 najboljih pomorskih Univerziteta na svijetu

AAA

Izvor fotografije: Danita Delimont / Shutterstock.com

Tražite najbolje pomorske Univerzitete na svijetu? Ne tražite dalje od naše liste 10 najboljih! Od Pomorske akademije Massachusetts-a u SAD-u, do Norveškog univerziteta za nauku i tehnologiju, istražili smo i sastavili 10 najboljih pomorskih Univerziteta na svijetu. Bez obzira da li ste zainteresovani za pomorsko inženjerstvo, oceanografiju, ili pomorsko pravo, naša lista ispunjava sve Vaše zahtjeve. U nastavku teksta možete pronaći najbolje pomorske Univerzitete na svijetu i napraviti prvi korak ka svojoj pomorskoj karijeri.

  1. Pomorska akademija Massachusetts-a

Pomorska akademija Masachusetts-a je javni ko-obrazovni koledž, sa sjedištem u Buzzards Bay-u, Massachusetts, SAD. Osnovana je 1891. godine i druga je najstarija državna pomorska akademija u Sjedinjenim Državama.

Akademija nudi programe redovnih diplomskih studija iz pomorskog inženjerstva, pomorskog transporta, pomorske bezbjednosti i zaštite životne sredine, menadžmenta za vanrednie situacije, i inženjeringa objekata. Studenti na akademiji učestvuju u rigoroznom akademskom programu koji kombinuje nastavu u učionici sa praktičnom obukom, na brodu Akademije namijenjenog za istu, “TS Kennedy”, koji krstari do luka širom svijeta.

  1. Tehnološki Univerzitet Delft

Tehnološki Univerzitet Delft (TU Delft) je javni tehnički Univerzitet koji se nalazi u Delft-u, Holandija. Osnovan je 1842. godine i jedan je od najstarijih i najprestižnijih tehničkih Univerziteta na svijetu.

Univerzitet nudi širok spektar programa u inženjerstvu, primijenjenim naukama, i dizajnu, sa posebnim fokusom na održivi razvoj i tehnološke inovacije. TU Delft je organizovan u osam fakulteta, uključujući vazduhoplovstvo, građevinarstvo i geonauke, elektrotehniku, matematiku i računarstvo i inženjering industrijskog dizajna.

TU Delft je poznat po svojim značajnim istraživanjima i inovacijama, posebno u oblastima upravljanja vodama, energetike i transporta. Univerzitet je takođe dom brojnih istraživačkih instituta i centara, uključujući Delft Institut za primijenjenu matematiku, Delft Institut za obrazovanje o vodi i Kavli Institut za nanonauku.

  1. Svjetski pomorski Univerzitet

 Svjetski pomorski Univerzitet (WMU) je međunarodna institucija koja se nalazi u Malmö-u, Švedska. Osnovala ga je 1983. godine Međunarodna pomorska organizacija (“IMO”), i radi kao specijalizovana agencija Ujedinjenih nacija.

WMU nudi niz postdiplomskih programa u pomorskim poslovima, uključujući upravljanje morskom životnom sredinom, pomorsku sigurnost i bezbjednost, upravljanje pomorskom energijom i upravljanje lukama. Ovi programi su dizajnirani da studentima pruže znanja i vještine neophodne za rješavanje složenih izazova sa kojima se suočava pomorska industrija, i da promovišu održivi razvoj u sektoru.

  1. Univerzitet Strathclyde

Univerzitet Strathclyde je javni istraživački Univerzitet koji se nalazi u Glasgow-u u Škotskoj. Osnovan je 1796. godine kao Andersonian Institut, a status Univerziteta je stekao 1964. godine.

Strathclyde je poznat po svom inovativnom i praktičnom pristupu obrazovanju i istraživanju, sa jakim fokusom na industrijsku saradnju i preduzetništvo. Univerzitet nudi širok spektar diplomskih i postdiplomskih programa iz inženjerstva, poslovanja, prava, društvenih i humanističkih nauka.

Univerzitet je organizovan u četiri fakulteta, uključujući Fakultet inženjerskih nauka, Fakultet prirodnih nauka, Fakultet humanističkih i društvenih nauka, i Strathclyde Business School. Strathclyde Business School je posebno cijenjena, i jedna je od nekoliko institucija u svijetu, koja ima trostruku akreditaciju od “AACSB-a”, “AMBA-a” i “EQUIS-a”.

  1. Univerzitet u Southampton-u

Univerzitet u Southampton-u je javni istraživački Univerzitet koji se nalazi u Southampton-u u Engleskoj. Osnovan je 1862. godine i član je prestižne “Russel Group-e” istraživačkih intenzivnih Univerziteta u Velikoj Britaniji.

Southampton je poznat po istraživanju i inovacijama svjetske klase, posebno u oblastima inženjeringa, nauke i zdravlja. Univerzitet nudi širok spektar diplomskih i postdiplomskih programa iz predmeta kao što su inženjerstvo, nauka, medicina, biznis, pravo i humanističke nauke.

Univerzitet je organizovan u nekoliko fakulteta, uključujući Fakultet inženjerskih i fizičkih nauka, Medicinski fakultet, Fakultet društvenih nauka i Fakultet umjetnosti i humanističkih nauka.

  1. Australijski pomorski koledž

Australijski pomorski koledž (AMC) je nacionalni institut za pomorsko obrazovanje, obuku i istraživanje, a nalazi se u Launceston-u, Tasmanija, Australija. Osnovan je 1983. godine i predstavlja specijalističko odjeljenje Univerziteta Tasmanije.

AMC je posvećen pružanju niza programa i kurseva vezanih za pomorstvo, uključujući diplomske i postdiplomske studije iz pomorskog inženjerstva, pomorske arhitekture, pomorskog poslovanja i međunarodne logistike i pomorstva. Koledž takođe nudi niz stručnih usavršavanja i kratkih kurseva iz oblasti pomorske bezbjednosti i menadžmenta pomorskog okruženja.

  1. Norveški Univerzitet nauke i tehnologije

 Norveški Univerzitet nauke i tehnologije (NTNU) je javni istraživački Univerzitet koji se nalazi u Trondheim-u, Norveška. Osnovan je 1996. godine, spajanjem nekoliko regionalnih koledža, i sada je najveći Univerzitet u Norveškoj.

NTNU je poznat po svom snažnom fokusu na istraživanje i inovacije, sa posebnim naglaskom na interdisciplinarnu saradnju i uticaj u stvarnom svijetu. Univerzitet nudi širok spektar diplomskih i postdiplomskih programa iz predmeta kao što su inženjerstvo, nauka, medicina, arhitektura, društvene i humanističke nauke.

  1. Šangajski pomorski Univerzitet

Šangajski pomorski Univerzitet (SMU) je javni istraživački Univerzitet koji se nalazi u Šangaju, Kina. Osnovan 1909. godine, kao škola za navigaciju u Šangaju. SMU je jedan od najstarijih i najprestižnijih Univerziteta u Kini, posvećen pomorskom obrazovanju i istraživanju.

SMU je organizovan u nekoliko fakulteta, uključujući Školu za navigaciju, Školu za pomorsko inženjerstvo, Školu za ekonomiju i menadžment i Pravnu školu. Univerzitet nudi diplomske i postdiplomske programe iz širokog spektra predmeta koji se odnose na pomorstvo, uključujući navigaciju, pomorsko inženjerstvo, pomorsko pravo i međunarodno brodarstvo i logistiku.

  1. Univerzitet u Plymouth-u

Univerzitet u Plymouth-u je javni istraživački Univerzitet koji se nalazi u Plymouth-u, Velika Britanija. Osnovan je 1862. godine, kao Škola za navigaciju, i od tada se proširio i postao jedan od najvećih i najcijenjenijih Univerziteta u Velikoj Britaniji.

Univerzitet je organizovan u nekoliko fakulteta, uključujući Fakultet umjetnosti i humanističkih nauka, Fakultet zdravlja, Fakultet nauke i inženjeringa, i Poslovnu školu Plymouth. Univerzitet nudi širok spektar diplomskih i postdiplomskih programa iz predmeta kao što su inženjerstvo, nauka, zdravstvo, poslovanje, pravo i društvene nauke.

  1. Korejski pomorski i okeanski Univerzitet

Korejski pomorski i okeanski Univerzitet (KMOU) je javni istraživački Univerzitet koji se nalazi u Busanu, Južna Koreja. Osnovan 1945. godine, to je najstariji i najprestižniji Univerzitet u Koreji posvećen pomorskom obrazovanju i istraživanju.

KMOU nudi širok spektar diplomskih i postdiplomskih programa u oblastima koje se odnose na pomorstvo, uključujući brodski menadžment, pomorsko inženjerstvo, okeanografiju, nauku o morskoj životnoj sredini i pomorsko pravo. Univerzitet takođe ima snažan fokus na međunarodnu saradnju i nudi programe razmjene i zajedničke istraživačke inicijative sa Univerzitetima širom svijeta.

Izvor: opjmlite.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply