Skip to main content
search
VijestiSvijet

14 novih kruzera koji će započeti svoje putovanje u 2024. godini

AAA

Izvor fotografije: Royal Caribbean press

U skladu sa podacima iz izvještaja o globalnom naručivanju kruzera Cruise Industry News-a, ukupno 14 novih kruzera će započeti svoje putovanje u 2024. godini. Flota uključuje raznovrsni izbor plovila – od mega kruzera do premium i luksuznih brodova.

Ovo je lista novih plovila koja će ući u upotrebu do kraja godine:

1. Icon of the Seas

Nakon isporuke Royal Caribbean International-u krajem 2023. godine, novi Icon of the Seas će početi sa radom 27. januara 2024. godine. Planirano je da provede svoju inauguracijsku sezonu u Karibima, postajući najveći kruzer na svijetu, prestižući svog flotnog kolegu, Wonder of the Seas.

2. Sun Princess

Nova Sun Princess donosi novu eru za Princess Cruises, ulazeći u pogon na Sredozemlju početkom februara. Prvi u novoj seriji plovila na LNG pogon, ovaj brod sa 4,300 gostiju postaće najveći brod u floti Princess Cruises, predstavljajući niz novih sadržaja, poput oblasti za porodične aktivnosti i višenamjenskog geodetskog doma.

3. Queen Anne

Queen Anne ulazi u flotu Cunard Line 3. maja 2024. godine. Ovaj brod sa 3,000 gostiju planira provesti svoju prvu sezonu nudeći itinerere do Kanarskih ostrva, Mediterana, Sjeverne Evrope i drugih destinacija.

4. Silver Ray

Sestra broda Silver Nova iz 2023. godine, Silver Ray će započeti svoje putovanje za Silversea Cruises sredinom 2024. godine. Smatran jednim od najzelenijih kruzera na svijetu, ovaj LNG brod će provesti svoju inauguracijsku sezonu u Sredozemlju.

5. Mein Schiff 7

Mein Schiff 7 će započeti svoje putovanje za TUI Cruises 23. juna 2024. godine. Dok se gradi u brodogradilištu Meyer Turku u Finskoj, ovaj brod sa 2,900 gostiju će provesti svoju prvu sezonu u Sjevernoj Evropi prije premještanja na Kanarska ostrva tokom zime.

6. Utopia of the Seas

Zatvarajući Oasis Class-u kompanije Royal Caribbean, Utopia of the Seas će dočekati goste na svom inauguracijskom krstarenju 22. jula 2024. godine. LNG brod će tokom svoje prve sezone nuditi kratka krstarenja do Bahama, polazeći iz luke Port Canaveral – prvi put za kompaniju.

7. Brilliant Lady

Nakon što je isporuka pomjerena tokom 2023. godine, očekuje se da će Brilliant Lady početi sa radom za Virgin Voyages u drugom tromjesečju 2024. godine. Međutim, kompanija još uvijek nije objavila detalje o novoj inauguracijskoj sezoni ovog broda.

8. Explora II

Nakon Explora I, Explora II će postati drugi ultra luksuzni brod Explora Journeys. U izgradnji u brodogradilištu Fincantieri u Italiji, ovaj brod sa 922 gostiju će započeti svoju inauguracijsku sezonu na Mediteranu 11. avgusta 2024. godine.

9. American Liberty

Nastavljajući seriju Coastal Cat kompanije American Cruise Lines, American Liberty će započeti sa radom 15. avgusta 2024. godine. Tokom svoje prve sezone, ovaj brod izgrađen u SAD-u će nuditi seriju itinerera u New England i na rijeci Hudson.

10. Ilma

Nakon Evrima-e izgrađene 2022. godine, Ilma će postati drugo luksuzno plovilo Ritz-Carlton Yacht Collection. U završnoj fazi izgradnje u brodogradilištu Chantiers de l’Atlantique u Francuskoj, ovaj kruzer sa 456 gostiju će dočekati svoje prve goste 19. septembra 2024. godine.

11. American Legend

Drugi kruzer izgrađen u SAD-u koji će započeti sa radom u 2024. godini je American Legend. U izgradnji u brodogradilištu Chesapeake u Maryland-u, ovaj brod sa 109 gostiju će provesti svoju inauguracijsku sezonu nudeći krstarenja obalom Floride.

12. Viking Vela

Viking uvodi novi brod, Viking Vela, u decembru 2024. godine. U izgradnji u brodogradilištu Fincantieri u Italiji, luksuzni brod će provesti svoju inauguracijsku sezonu nudeći zimska krstarenja u Sredozemlju i Sjevernoj Evropi.

13. Disney Treasure

Novi Disney Treasure će započeti sa radom za Disney Cruise Line 21. decembra 2024. godine. Ovaj brod od 140,000 tona će nuditi seriju nedeljnih krstarenja Karibima i Bahamima tokom svoje inauguracijske sezone.

14. Janssonius

Nakon višestrukih odlaganja isporuke od 2021. godine zbog problema u Brodosplitu, očekuje se da će Janssonius započeti svoje putovanje za Oceanwide Expeditions negdje u 2024. godini. Kada bude isporučen, ovaj ekspedicioni brod će nuditi seriju explorer krstarenja u Antarktiku i Arktiku.

Izvor: Cruise Industry News

Podijeli vijest:

Leave a Reply