Skip to main content
search
VijestiSvijet

2024 SAFETY4SEA Manila Forum: Osnaživanje pomoraca za nesmetanu plovidbu

AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Treći SAFETY4SEA Manila Forum, koji je održan kao cjelodnevni događaj u utorak, 23. aprila 2024. godine, u Sofitel Philippine Plaza u Manili, Filipini, ukazao je na to da pomorska industrija mora unaprijediti uslove na brodovima i više se posvetiti svojim ključnim zaposlenima – pomorcima.

Događaj je organizovao SAFETY4SEA uz American Club, MacGregor i SQE MARINE kao glavne sponzore. Dodatni sponzori događaja uključivali su sljedeće organizacije: Arcadia Shipmanagement Co. LTD, Blue Planet Shipping Ltd, Capital-Executive Ship Management Corp., Capital Gas Ship Management Corp., Capital Shipmanagement, Columbia Ship Management, Eastern Mediterranean Maritime Limited (EASTMED), EURONAV, Green Jakobsen A/S, I.M.A. Assessment & Training Center, ISF Group, INTERNATIONAL REGISTRIES, INC., Latsco Marine Management Inc., Magsaysay Maritime Corporation, OneCare Solutions, RISK4SEA i SEAFiT.

Podršku događaju pružili su: Filipinska asocijacija za zapošljavanje pomoraca (FAME), Pomorska akademija Azije i Pacifika, Nautički institut, Međunarodna asocijacija za bunkere (IBIA), Marino Ph, Filipinska asocijacija implementatora produženih programa, Inc. (PAEPI), Institut za pomorsko inženjerstvo, nauku i tehnologiju (IMAREST) i Pomorska liga. Takođe, Manila Times i Worldoils bili su medijski sponzori događaja.

Glavne teme diskusije:

  • Kako digitalizacija i dekarbonizacija utiču na ljudski faktor
  • Ažuriranje regulative: Gdje se nalazimo sa STCW, MLC
  • Adresiranje ljudskog faktora u SIRE 2.0
  • Poboljšanje ljudskih performansi
  • Najbolje prakse za buduće spremne pomorske profesionalce
  • Ključni trendovi i evolucija obuke
  • Zahtjevi za kompetencije pomoraca
  • Izazovi posade i uznemirujući trendovi
  • Adresiranje mentalnog zdravlja: strategije i inicijative
  • Uloga liderstva u ukupnom blagostanju pomoraca
  • Prelazak preko jaza u vještinama

Na otvaranju događaja, Apo Belokas, urednik SAFETY4SEA, pozdravio je prisutne i govornike, izražavajući zahvalnost svim sponzorima i podržavateljima događaja. Takođe je predstavio ključne uvide iz ankete SEAFiT 2023, prema kojoj je glavni prioritet pomoraca održavanje komunikacije sa svojim porodicama. U odgovoru na rezultate ankete, SAFETY4SEA je pokrenuo peticiju kojom poziva lidere industrije da podrže besplatan pristup internetu za pomorsko osoblje kako bi poboljšali njihovo blagostanje. Apo Belokas je pozvao sve da se uključe u inicijativu potpisivanjem, širenjem informacija i aktivnim učešćem, naglašavajući priliku za značajno poboljšanje povezanosti na brodovima.

Izvor: Safety4Sea

Podijeli vijest:

Leave a Reply