Skip to main content
search
VijestiSvijet

Oceania Cruises -putovanje oko svijeta za 2026. godinu sa najnovijim brodom – Vista

AAA

Izvor fotografije:shutterstock.com

Zaplovite na epsko 180-dnevno putovanje oko svijeta kroz šest kontinenata, posjećujući 43 zemlje, 101 luku i 81 UNESCO-vo mjesto svjetske baštine.

Oceania Cruises, vodeća pomorska putnicka kompanija, pozdravlja goste na svom najnovijem brodu, Vista, za njegovo dugo očekivano inauguracijsko 180-dnevno putovanje oko svijeta za 2026. godinu. Postavljajući standarde za izvanredna putovanja više od decenije sa destinacijski uronjenim globalnim putovanjima, Oceania Cruises postavlja novu mjeru sa neuporedivim komforom i pogodnostima, birajući brod “Vista” za domaćina ovogodišnjeg obilaska svijeta posjećujući 101 luku u 43 zemlje. Rezervacije za ovo jedinstveno, sveobuhvatno putovanje zvanično se otvorilo 13. marta 2024.

Polazeći iz Majamija 6. januara, brod sa 1.200 gostiju preći će tri okeana i 18 mora, istražujući dragulje Jugoistočne Azije i Australije, posjećujući ostrva u Južnom Pacifiku, obilazeći jedinstvene evropske luke i istražujući omiljene gradove Južne Amerike. Detaljno mapirajući obalne linije kontinenata. Putovanje obuhvata tajne manje poznatih puteva i impresivne gradove koji nude kulturna uranjanja, epikurejska otkrića i zadivljujuća prirodna čuda.

“Nakon izuzetnog uspjeha naših posljednjih svjetskih krstarenja, s nestrpljenjem smo čekali priliku da putnicima predstavimo još izuzetnije iskustvo za naše putovanje 2026. godine,” izjavio je Frank A. Del Rio, predsjednik Oceania Cruises. “Stoga smo uzbuđeni što možemo objaviti da će Vista, vrhunac luksuza i najnoviji brod Oceania Cruises, putovati svijetom spajajući umjetnost različitih kontinenata, obogaćujući kulture i ukuse zahvaljujući svojoj kuhinji, kreirajući nezaboravno platno istraživanja za naše goste. Sa ovim novim putovanjem, uzbuđeni smo što možemo ponuditi jedinstvenu priliku da se svijet doživi iz potpuno nove perspektive – i time dodatno obogatiti budućnost globalnog krstarenja.”

Oko svijeta za 180 dana

Putovanje oko svijeta za 2026. godinu povezuje niz destinacija u briljantni kaleidoskop svjetskih čuda, čudesnih atrakcija i izuzetnih susreta. Vista će započeti svoje šestomjesečno putovanje sa šest sedmica istraživanja Južne Amerike, u potpunosti mapirajući zapadnu obalu kontinenta prije nego što nastavi do Meksika i Kalifornije, a zatim će posjetiti očaravajuća ostrva u Južnom Pacifiku i pozvati na jedinstvene australijske luke poput Whitsunday Islands. Dalje na zapadu, tajne manje poznatih staza oživjeće u Jugoistočnoj Aziji i širom Indije. Kako se putovanje bliži kraju, Vista će uploviti u očaravajuća obalna sela i ikonične gradove širom Mediterana, Britanskih ostrva i nordijske regije prije povratka u Sjedinjene Države.

Vista se može pohvaliti sa 11 kulinarskih stanica na brodu, uključujući najnovije pridošlice u ponudi: Aquamar Kitchen, koji predstavlja niz jela inspirisanih zdravim životom sa dozom užitka; The Bakery at Baristas, koji nudi primamljivo svježe pečena peciva; i novi restoran sa potpisom, Ember.

Sa dužinom od 791 stopa (241 metar) i težinom od preko 67,000 tona, Vista se ističe vodećim odnosom posade prema gostima na tržištu, nudeći dva člana posade za svaka tri gosta. Na brodu, ljubitelji kulinarskih specijaliteta uživaće u gurmanskim doživljajima koje su kreirala dva rezidentna šefa kuhinje iz Francuske, Alexis Quaretti i Eric Barale. Od kulinarskih istraživanja na kopnu do praktičnih kuhinjskih radionica na brodu, gosti će imati priliku da istraže ukuse kultura sa svih strana svijeta pod vođstvom direktorice za kulinarsko obogaćivanje, Kathryn Kelly, što je novina za Oceania Cruises na putovanju oko svijeta. Vista takođe nudi povećan izbor aktivnosti na brodu, uključujući osam barova, salona i mjesta za zabavu, među kojima je i novi Founders Bar, luksuzni Aquamar Spa + Vitality Center i Aquamar Spa Terrace.

Počevši od $59,699 po osobi za kategoriju French Veranda Stateroom, 180-dnevno svjetsko putovanje se može pohvaliti besplatnim povratnim avionskim kartama prvog razreda i transferima, nizom uključenih pogodnosti sa Ekskluzivnim Prestige Paketom kao što su besplatne usluge pranja veša, besplatan paket viza, besplatan Internet, unaprijed plaćene napojnice, besplatna dostava prtljaga, kao i uključive simply MORE™ pogodnosti uključujući velikodušni kredit za izlete od $8,800 po kabini i sveobuhvatan paket pića dostupan tokom ručka i večere.

Izvor:nclhltd.com

Podijeli vijest:

Leave a Reply