Skip to main content
search
VijestiNautika

Ekskluzivni prvi pogled na superjahtu YN254

By 06/07/2023July 8th, 2023Nema komentara
AAA

Izvor fotografije: Shutterstock.com

Trup i nadgrađe 65-metarskog projekta Royal Hakvoort YN254 spojeni su u brodogradilištu Gebroeders Buijs, sa njenim trupom izgrađenim u Stormpolder-u u Holandiji. Najava označava veliku građevinsku prekretnicu za vodeću motornu jahtu koja ima očekivani datum isporuke 2025. godine.

Projekat YN254 sadrži dizajn enterijera i eksterijera kompanije Sinot Yacht Architecture & Design, sa brodogradnjom dizajnerske kuće Diana Yacht Design. Čelična i aluminijumska superjahta ima širinu od 11,6 metara.

Dizajniran i izgrađen da ide bilo gdje u svijetu, Projekat YN254 biće najveći koji je Hakvoort izgradio do sada.

Inače, prodao ju je Jan Jaap Minnema iz Fraser-a zastupajući kupca koji je odani stari klijent.

Projekat YN254 može udobno da smjesti do 14 gostiju u konfiguraciji šest kabina, a sastoji se od potpuno privatne palube za vlasnika, četiri apartmana za goste na glavnoj palubi i velikog porodičnog apartmana na donjoj palubi.

Ključni detalji projekta YN254 uključuju i veliki bazen na glavnoj palubi okružen ogromnim salonom sa šankom, veliki plažni bar sa teretanom, sunčalište sa jacuzzi-jem i sobom za masažu i bibliotekom na palubi mosta. Posebna pažnja posvećena je i njenim sistemima upravljanja otpadom, kao i prevenciji, spriječavanju zagađenja, kako bi se stvorio održiviji dizajn jahti.

Izvor: Superyacht Times

Podijeli vijest:

Leave a Reply