Skip to main content
search
VijestiSvijet

Belships prodaje poslove upravljanja V.Group sa ugovorom o spoljnom poslovanju

AAA

Izvor fotografije: MartinLueke / Shutterstock.com

Norveška pomorska kompanija Belships odlučila je da napusti svoje poslovanje sa upravljanjem brodovima prodajući ga i prepuštajući upravljanje brodovima V. Group sa sjedištem u Velikoj Britaniji.

Prodaja je osmišljena da ojača upravljanje brodovima kompanije uz stvaranje vrijednosti za akcionare.

Ovaj sporazum veliki je korak u našoj strategiji partnerstva sa prvim spoljnim saradnicima, među vlasnicima plovila sa plavim čipovima.

rekao je René Kofod-Olsen, glavni izvršni direktor V.Group.

Naš je cilj biti 'predani partner napretka za sve na moru' i radujemo se partnerstvu sa Belships dok nastavljaju da razvijaju svoje poslovanje.

naglasio je Kofod-Olsen.

V.Group javlja kako trenutno upravlja sa više od 3.500 plovila.

Kao dio sporazuma, stiču 100 posto vlasništvo nad Belships Management (Singapur), integrišući ga u V. Group.

Upravljačka grupa osnovana je 1983. godine kako bi osigurala posadu i tehničke operacije sa predstavništvima u Singapuru, kao i Tianjinu i Šangaju u Kini.

V. Group upravlja Belships-ovom flotom od 30 brodova za rasuti teret Supra i Ultramax, kao i četiri dodatna broda po narudžbi za isporuku između 2024. i 2026. godine. Takođe, pruža usluge drugim međunarodnim klijentima.

Belships, koji datira iz 1918. godine, evoluirao je 1970-ih i 1980-ih kako bi svoje poslovanje usmjerio na suvi teret. Kompanija se 2018. spojila sa Lighthouse Group, u kojoj imaju 50 posto udjela.

Inače Lighthouse Group je kompanija za upravljanje suvim rasutim teretom sa oficirima u Bangkoku, Oslu, Singapuru i Melburnu.

Prema V.Group i Belships, nova operacija upravljanja imaće koristi od globalne rasprostranjenosti V.Group-e i imaće priliku da ubrza digitalizaciju, a istovremeno proširi svoje mogućnosti dekarbonizacije.

Transakcija je dovršena 30. juna, a predstavnik Belships je izvijestio da će u drugom tromjesečju 2023. zabilježiti knjigovodstveni dobitak od 8.5 miliona dolara. Neto novčani prihod iznosiće oko 12.5 miliona dolara i uključuje odgođeno plaćanje za predstavništvo u Singapuru.

Izvor: The Maritime Executive

Podijeli vijest:

Leave a Reply