Skip to main content
search
VijestiSvijet

TMS Group-a se udružila sa Orca AI-automatizacija navigacije i veća bezbjednost plovidbe

AAA

Izvor fotografije: MartinLueke / Shutterstock.com

Nakon smanjenja incidenata bliskih susreta za 25%, TMS Group sarađuje sa Orca AI. Naime, Orca AI, programer prve automatizovane platforme za podizanje svijesti o situaciji, udružio se sa TMS Group-om kako bi poboljšao sigurnost svoje flote.

Platforma Orca AI uvedena je u flotu TMS Cardiff Gas-a od 11 brodova za prevoz LNG-a iz svog programa novogradnje 2020.-2021. i 9 naftnih tankera iz flote TMS Tankers.

TMS Group-a tražila je rješenje za poboljšanje sposobnosti svoje posade za podizanje svijesti o situaciji, sa naglaskom na navigaciju u zagušenim područjima i u uslovima slabe vidljivosti. Takođe je želio da poboljša usklađenost sa svojom bezbjednosnom politikom (SMS) i razvije daljnje razumijevanje navigacionih izazova sa kojima se flota suočava i kako se njima upravlja.

Partnerstvo je započelo u julu 2021. godine, a od instalacije, flota TMS Cardiff Gas smanjila je broj svojih bliskih susreta za 25% i povećala prosječnu minimalnu udaljenost od ostalih plovila za 19%.

Ove brojke dolaze u trenutku kada se industrija suočava sa sve većim brojem bezbjednosnih izazova, a istraživanje AGCS-a pokazuje da 75% do 96% pomorskih nesreća uključuje ljudsku grešku.

O partnerstvu je govorio i g. Kourelis George, generalni direktor TMS Tankers:

Kao tankerska kompanija, težimo najvišem nivou bezbjednosti. Da bismo postigli taj cilj, uzbuđeni smo što ćemo se udružiti sa Orca AI jer nam omogućava smanjenje naših bezbjednosnih rizika i izbjegavanje potencijalne štete za okolinu. Prema nedavnom internom istraživanju, više od 90% naše posade smatra da je Orca AI vrlo jednostavna i korisna navigaciona pomoć.

Alexandros Politis-Kalenteris, zamjenik izvršnog direktora TMS Cardiff Gas-a dodao je:

Orca AI nam pomaže da naš nulti incident i štetu za okolinu podignemo na viši nivo. Naši članovi posade sada mogu donositi bolje navigacione odluke u stvarnom vremenu što smanjuje vjerovatnoću bezbijednosnog događaja. Istovremeno, naše rukovodstvo ima veću vidljivost i razumijevanje kako naša plovila rade u visokorizičnim situacijama i u mogućnosti smo te uvide pretvoriti u preventivne akcije.

Yarden Gross, glavni izvršni direktor i suosnivač kompanije Orca AI zaključio je:

Oduševljeni smo partnerstvom sa TMS Tankers i TMS Cardiff Gas-om kako bismo poboljšali njihove bezbjednosne performanse i počašćeni smo što smo dio njihovog putovanja da budu glavni igrač u tekućoj digitalnoj revoluciji brodarske industrije.

Izvor: Orca AI

Podijeli vijest:

Leave a Reply